Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Május a fehér szőlőfajták hónapja

Május a fehér szőlőfajták hónapja A legszebb tavaszi hónapban több fehér szőlőfajta is a születésnapját ünnepli. A te kedvenced közöttük van?

Elapad mindannyiunk imádott pinot grigio-ja?

Elapad mindannyiunk imádott pinot grigio-ja?Olaszország első számú pinot grigio termelő régiója komoly elhatározásra jutott.

A borral főzés 8 elemi szabálya

A borral főzés 8 elemi szabályaBorral (jól) főzni nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt a repceptek sugallják. Viszont cserébe nem csak akkor lehet használni a bort főzéshez, amikor a receptek javasolják. Gyorstalpaló konkrét ötletekkel.

„Ma már egészen máshogy gondolkodunk a reduktív borokról”

„Ma már egészen máshogy gondolkodunk a reduktív borokról”Kamocsay Ákos díjnyertes tétele a borokkal kapcsolatos összes létező sztereotípiára rácáfol. Erről és a szürkebarát "átváltozásáról" is beszélgettünk a vele készített interjúban.

Mutasd meg a DNS-ed, megmondom, melyik bor fog ízleni neked

Mutasd meg a DNS-ed, megmondom, melyik bor fog ízleni nekedVan már olyan applikáció, ami a genetikai tulajdonságok alapján bort ajánl a felhasználójának. Egyelőre még inkább csak játékról van szó, de a DNS alapú bor- és étlap itt kopogtat az ajtónkon.

Mi kell egy jó fröccshöz?

Mi kell egy jó fröccshöz? Napról napra melegszik a levegő hőmérséklete kint a szabadban, így egyre több kirándulást, kerékpártúrát és grillezést tervezünk. Ezek száma egyenes arányban nő a fröccsfogyasztással. Minden borkedvelő tudja, hogy a legjobb szomjoltó italok közé tartozik a hosszúlépés. Fröccsöt inni nem szégyen. De mi szükséges a tökéletes a fröccs recepthez?

Barkassal járható be Badacsony

Barkassal járható be BadacsonyBortriatlon a Badacsonyi borvidéken - avagy újra fókuszban a borvidék három zászlós bora: a Szürkebarát, a Kéknyelű és a Rizling. A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként tavaly megszületett a Bortriatlon rendezvénysorozat, melynek keretében 3 „bortúrával”, 3 hónap - 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat.

Mit szeret a szakma Badacsonyban?

Mit szeret a szakma Badacsonyban?Videó - A Badacsony New Yorkban rendezvény keretében stábunk ezúttal a szakmát kérdezte arról, hogy mit tartanak fontosnak a badacsonyi borokkal kapcsolatban, valamint, hogy melyek a kedvenc badacsonyi fajtáik. A kéknyelű és az olaszrizling mellett van még egy pár favorit. De vajon a fajtáról, vagy a terroirról szól Badacsony?

(Bor)triatlonozz a Badacsonyi Borvidéken!

(Bor)triatlonozz a Badacsonyi Borvidéken!Bortúra - A badacsonyi borászok  példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a Bortriatlon rendezvénysorozat, melynek keretében három egymást követő hónap három hétvégéjén tartanak a szervezők három bortúrát. Az eseménysorozat fókuszában a Szürkebarát, a Kéknyelű és a Olaszrizling áll.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás