Barkassal járható be Badacsony

Borászportál
2014. május 14., 11:09


Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken - avagy újra fókuszban a borvidék három zászlós bora: a Szürkebarát, a Kéknyelű és a Rizling. A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként tavaly megszületett a Bortriatlon rendezvénysorozat, melynek keretében 3 „bortúrával”, 3 hónap - 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat.
Barkassal járható be Badacsony
 
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében második alkalommal kerül sor a borvidék három meghatározó szőlőfajtájának egy-egy tematikus borhétvége keretében való bemutatására. A résztvevő pincéknél május 17-18. között a Szürkebarát túrára; június 7-8. között a Kéknyelű Virágzásra; október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra várják a borkedvelő vendégeket. E három rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget.

A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális, valamint gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Lesz bortotó, zenés borterasz, BARKAS-os birtoklátogatás, római kori ételkülönlegességeket, kézműves sajtokat és egyéb termékeket, vadpörköltet, házi finomságokat lehet majd kóstolni, sőt a vállalkozó kedvű vendégek elkészíthetik saját borukat is.
 
Mindhárom hétvégén közlekedik a Badacsonyi Régiójáró busz is (szombati napon!), amely a Badacsonyi Borvidék 10 településén keresztül pincétől-pincéig viszi az utasokat. A buszon hosztesz fogadja és kalauzolja a vendégeket, bemutatva a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A rendezvényekhez játék is párosul. A vendégek a BORTRIATLON felfedezőút során a részt vevő pincéknél boros címkét, bélyeget  és pecsétet gyűjthetnek. A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi TOURINFORM irodában kaphatják meg a játékosok. Aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Hat boros címke, bélyeg vagy pecsét megszerzése esetén a jutalom egy palack bor.

www.badacsony.com
Winelovers borok az olvasás mellé