Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Boltzár, távolságtartás, fake news az alkoholról – 100 éve is megfektette egy világjárvány a vendéglátást

Boltzár, távolságtartás, fake news az alkoholról – 100 éve is megfektette egy világjárvány a vendéglátástSzámos hasonlóságot mutatnak a mostaniakkal az 1918-ban kitört spanyolnátha idején hozott, vendéglátóipart érintő intézkedések. Igaz, akkor bónuszként jött mellé még egy kis meglepetés is.

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?Örömteli meglepetésről számolt be a Borászportálnak a mindig vidám villányi borász, Polgár Zoltán. Bejelentette egy új csúcsboruk érkezését is és mesélt az őszi programterveikről.

Polgár Zoltán: „Nagyon jó érzés volt, hogy folyamatosan hívtak, érdeklődtek felőlünk”

Polgár Zoltán: „Nagyon jó érzés volt, hogy folyamatosan hívtak, érdeklődtek felőlünk”Nehéz időszakon van túl a villányi Polgár Pincészet, de most már csak előre tekintenek. Több újdonsággal is készülnek a nyárra.

Lehet, hogy hamarosan ilyen alkalmazással találkozol, ha étterembe mész

Lehet, hogy hamarosan ilyen alkalmazással találkozol, ha étterembe mészAngliában az érintésmentes személyzet-vendég kapcsolatot elősegítendő egy alkalmazást fejlesztettek, ami éppen hogy csak az ételt nem viszi ki az asztalhoz.

Mid van a boron kívül?

Mid van a boron kívül?A tavasz visszavonhatatlanul megérkezett, ezzel pedig együtt jár, hogy az emberek egyre nagyobb kedvvel kelnek útra egy-egy borvidéket megcélozva. Az idegenforgalom kulcsfontosságú kérdés egy borászat életében. Foglalkozzunk vele, vagy sem? Nézzük meg a pro és a kontra érveket.

Csapody Balázs: drasztikus áfacsökkentés nélkül összeomlással fenyegetne a vendéglátás

Csapody Balázs: drasztikus áfacsökkentés nélkül összeomlással fenyegetne a vendéglátásValóban a kormányzat és a gasztronómiai lobbi közötti alku előzte meg a döntést a négy százalékos turisztikai hozzájárulás 2018-as bevezetéséről.

Bortúra ajánló - Ezeket kóstold a Velencei-tónál!

A Velencei-tónál minden megvan kicsiben, amit a Balatonban annyira szeretünk. Ráadásul – hogyha Budapestről nézzük – akkor fél óra kényelmes autózással meg is érkezünk. A környék pedig a gasztronómiában is kezd felzárkózni a nagy testvérhez!

Tényleg megváltozott a balatoni vendéglátás?

Tényleg megváltozott a balatoni vendéglátás?A Balatonnál a nyári szezon nagyon zsúfolt, a turisták elárasztják a magyar tengert és a vendéglátóhelyek megtelnek. Az utóbbi években sokat javult a vendéglátás színvonala és az emberek is keresik a minőségi ételeket, de nem árt óvatosnak lenni.

Átadták a Zsirai Pincészet új vendégházát

Átadták a Zsirai Pincészet új vendégházátA hétvégén ünnepélyes megnyitó keretében adták át a Zsirai Pincészet újonnan létesült vendégházát Mádon. A pincészet a vendégház nyújtotta új lehetőségek keretében a hagyományos borkóstolókon túlmutató kulturális események szervezését is tervezi.
Korábbi cikkek
Fröccs
március 03.
Már 65 magyar termék kapott uniós oltalmat
március 02.
Egri kutatók fejtették meg a tokaji aszú titkát
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás