Nehéz idők járnak a libákra, hiszen gasztronómiai rekordkísérletre készülnek a hétvégi Libamáj Fesztiválon. Vasárnap egy óra alatt húsz libamájas ételt próbál meg elkészíteni Buday Péter mesterszakács az Erzsébet téren felállított látványkonyhában.
A sztárséf vasárnap 2-kor kezdi meg a rekordkísérletet, háromkor pedig az elkészült libamájas ínyencségeket a vendégekkel kóstoltatja meg. A rekordkísérletem Buday Péter egy meglepetés menüvel készül.
Egész hétvégén különlegességeket kóstolhatnak a résztvevők az Erzsébet téren. A kilátogatók megkóstolhatják a libatepertős csokoládé felfújtat, a langyos libamáj salátát áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel és a Vaníliás kacsamellet, levendula-vajas szőlőt nudlival.
Három napon át tanulhatják a háziasszonyok és az érdeklődők a liba és kacsaételek elkészítésének titkait most hétvégén a Libamáj Fesztiválon, a budapesti Erzsébet téren. Ebben három napig a vendégek segítségére lesz a színpadon az Almárium bisztró séfjei, aki számos liba- kacsainyencséget készít el és válaszol a látogatók kérdéseire is.
Pénteki ételek
- Libatepertő, jegelt lilahagymával, helyszínen sütött házi kenyérrel
- Sous Vide kacsamell vargányával, vajas tésztában
- Langyos libamáj saláta áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel
- Kacsa club kalács, paradicsom lekvár
Szombati ételek
- Libamáj zsírjában dermesztve,konfitált fokhagymával, sült almával
- Kacsa brassói sült paprikával, parázs burgonya
- Liba mell feketén és fehéren (házi spagetti fekete-fehér )kakukkfüves paradicsommal
- Libatepertős csokoládé felfújt
Vasárnapi ételek
- Libamáj rétestésztában, diós borsmustár salátával
- Libazúza tejfelesen,majorannával fánkkal
- Vaníliás kacsamell,levendula-vajas szőlő,nudli
- Libacomb borsikás káposztával és fügével