Libára cserélik a pekingi kacsát a Gellértben

Borászportál
2015. október 09., 15:40


November 5-6-7-8-án Budapest legizgalmasabb Márton napi eseményét rendezi meg a Danubius Hotel Gellért. A Márton napi Borfesztivál a „Borok-Libák-Fűszerek” szlogennel csábítja a látogatókat. Ott lesz kóstolható először a világon a pekingi liba és a liba sushi is.
Libára cserélik a pekingi kacsát a Gellértben
A rendezvény csütörtöki, nulladik napján a sör kerül fókuszba. A látogatók kóstolhatnak sörkoktélokat, és lesz sörkurzus Katona Csaba történésszel, akinek előadásai felérnek egy stand up comedy-vel. Bemutatkozik majd „Két dudás egy konyhában”: Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével, magyar és skót fogásokkal és magyar és skót kézműves sörkülönlegességekkel. 
Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok, vidéki gyöngyszemek érkeznek, akiknek boraival ritkán találkozhatunk a fővárosban. Szombaton a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak. Ott lesz az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a Zing Burger is. A Fűszerszobában a Magyar Konyha novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, Ambrus Lajos mesél a régi, tradicionális és az új hullámú magyar konyha fűszereiről. De szó lesz arról is, hogyan befolyásolhatják ételeink alapfűszerei a megfelelő borválasztást!
 
Libára cserélik a pekingi kacsát a Gellértben
 
A fűszerek mindkét napon főszerepet kapnak. Az „5 étterem 5 fűszer” borvacsora keretében a Gellért Söröző mellett a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai, az Alabárdos, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér. Bicsár Attila, Frideczky András, Gyurik Gábor, Mizsei János és Mogyorósi Gábor egy-egy fűszert szólaltatnak meg a fogásokban, melyekhez a különleges borokat Németh Ági, a VinCE Magazin főszerkesztője és a VinCE Budapest főszervezője személyesen ajánlja.
 
Ismét megnyílik a Gellért Szálloda által tavaly megteremtett gasztroműfaj, a Lakosztályétterem is a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában, ahol pénteken Héjja László, a Gellért mesterszakácsa és vezető séfje a kelet varázsát idézi meg gasztronómiai remekeivel. Ekkor Nieto Mercedes, világszerte elismert orientális táncosnő lesz vendége. Másnap pedig a szálloda építésének korszakát, a Nagy Gatsby Amerikájának hangulatát hozza el, a kiváló ételek mellett Váczi Eszter, a bársonyos hangú énekesnő segítségével.
 
 
Mindkét nap lesz After Party is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi koncert, utána pedig DJ Garami szórakoztatja a nagyérdeműt, szombat estére pedig érkezik a Kiscsillag zenekar és az Anima Sound System DJ Set. Az After party alatt a DiVino Borbár várja a vendégeket.
 
Vasárnap pedig a Márton napi Sunday brunch keretében a Gellért vezető séfje mellett a vasárnapi ebéd vendége lesz a meghökkentő ízeiről méltán elhíresült Wang mester és a modern japán konyhaművészet legismertebb hazánkban élő képviselője, Maki Chef, akik elkészítik a világ első pekingi libáját, liba sushiját és liba paprikását is.
 
Belépő a sörkurzusra 3.490 Ft, a 4 fogásos skót-magyar sörvacsora, belépéssel a sörkurzusra 6.990 Ft. Egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, korlátlan kóstolással és kóstolópohárral 5.990 Ft, mindez az 5 fűszer 5 étterem borvacsorával kiegészülve 12.990 Ft. Aki pedig a Lakosztályéttermet választja a fesztivállal együtt, annak 14.990 Ft a belépő.
 
Részletek a borfesztivalgellert.hu oldalon.
Winelovers borok az olvasás mellé