Megnyílt a Prestige Hotel Budapest, és benne a Costes Downtown

Borászportál
2015. május 21., 08:30


A Prestige Hotel Budapest, a főváros új hotelkülönlegességeként 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit. A szállodában a fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a szállóban működik a Costes Downtown is.
Megnyílt a Prestige Hotel Budapest, és benne a Costes Downtown
A Prestige Hotel Budapest Mazen Al Ramahi szállodaláncának legifjabb tagjaként a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest után. A tulajdonos szerint a belvárosi, felsőkategóriás szállodapiac megérett az új fejlesztésre, ezért két évvel ezelőtt elhatározta, hogy felújítja a Vigyázó Ferenc utcában álló, kiváló lokációval rendelkező félkész épületet, mert pazar szállodafejlesztési lehetőséget látott benne. 

A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, az épületbe belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia. Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet.
 
Megnyílt a Prestige Hotel Budapest, és benne a Costes Downtown
 
A karamellszínű recepcióspult mögötti falat muránói mozaik művészek által kézzel vágott és kirakott, egyedi SICIS üvegmozaik díszíti, a gránit burkolaton márványintarzia fut végig, a szobákban található egyedi tervezésű szófákat és ottománokat pedig Olaszországban gyártották. A lobby elegáns IPE Cavalli bútorai és fali lámpái, a Swarowski kristályok, és a csillogó padlómozaik között elfogja az érkezőt a századfordulós nagypolgári életérzés. 
 
 
A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják. 

A koncepció szerinti “békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi. A Szaszkó Adrienn és Szaszkó Mariann tervezők által megálmodott, a nagypolgári stílust a modern kor trendjeivel ötvöző formaruha kollekció jellemzője a letisztult stílusvilág. 
 
Megnyílt a Prestige Hotel Budapest, és benne a Costes Downtown

A fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem. A különleges koncepció lehetőséget teremt a szállóvendégeknek, hogy itt fogyaszthassák el reggelijüket, mely a jelek szerint nagyon csábító a vendégek számára. Természetesen az új étterem a nagyközönséget is kiszolgáltja, és a konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban. A kényelmes, spanyol diófa székek, a különleges növénykompozíciók, a fali függőkert, és Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs magyar festmények Csiszér Zsuzsannától Tarr Hajnalkáig felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a térnek, melyet a Tom Dixon lámpák hangulatos fényei csak tovább fokoznak. A Costes Downtown 60 férőhellyel, látványkonyhával, és séfasztallal várja a gasztronómia rajongóit. 

Már az április eleje óta eltelt rövid időszak alatt is nagyon szép eredményeket ért el a szálloda, kiemelkedő hazai és külföldi szakmai figyelmet kapott, és az utazásközvetítő portálokon is a legnépszerűbbek között szerepel. A Prestige Hotel Budapest foglaltsági előrejelzése is kedvező jövőt sejtet. “Az elkövetkező időszak feladata, hogy a szállodánk működését tovább finomítsuk annak érdekében, hogy vendégeink olyan diszkrét és a tökélyre törekvő elegáns kiszolgálást kapjanak, amit a hotel külső megjelenésében és adottságaiban ígér” – fogalmazta meg küldetését a szálloda igazgatója. A piac pedig visszaigazolta a koncepciót, hiszen elmondása szerint az erős kereslet mellett a szállodai szolgáltatások árait is a hazai piaci szint felett tudják megállapítani.
Winelovers borok az olvasás mellé