Michelin-csillagos lakosztályétterem nyílik a Gellért Hotelben

Borászportál
2018. november 06., 15:40


Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje ezúttal a Danubius Hotel Gellért Márton napi Borfesztiválján ad exkluzív fine dining vacsorát. A 6 fogásos menü már megtekinthető.
Michelin-csillagos lakosztályétterem nyílik a Gellért Hotelben
Elsőként a szállodák között az idén 100 éves Gellért Hotel lakosztályétteremként nyitotta meg a nagyközönség körében azt az apartmanját, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra, és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.
 

 
Ezúttal november 9-én és 10-én, a VIII. Márton napi Borfesztivál keretében ad helyet a limitált exkluzív vacsorának a 422-es apartman, ahol Palágyi Eszter ételsorát élvezhetik a vendégek – főszerepben természetesen a libával.
 
Előételként libamáj, lila káposzta, fonott kalács, levesként liba consommé főételként pedig liba confit kerül az asztalra.  A desszert Costes mézes-krémes, valamint a séf Somlói galuskája lesz és minden fogáshoz válogatott borokat kínálnak.
 
Bővebb információ és a teljes menü elérhető itt.
 
Helyek már csak nagyon korlátozott számban vannak,
de aki kimarad ebből a kulináris élményből annak sem kell szomorkodnia. Az idén négy napos rendezvény rendkívül változatos programmal várja az érdeklődőket, egy mini sör- és borfesztivál is zajlik majd a szálloda falai között. Utóbbinak szakmai partnere ezúttal is a Winelovers, amelynek szervezésében idén pénteken és szombaton a szálloda jubileumára rímelve összesen 100 különböző pincészet mutatja be borait. Ráadásul a pincészetek 50-50-es egyenlő elosztásban állítanak ki pénteken illetve szombaton, így tulajdonképpen két teljesen különböző borfesztivál zajlik a két nap alatt.
 
Ami viszont ugyanaz lesz: mindkét napon 2-2 kurzus keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a szeptemberben megjelent Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin listáján szereplő borokkal és megtudhatják, hogyan zajlik egy ilyen teszt, milyen szempontokat mérlegel a zsűri egy vakkóstolás során. Az érvényes Márton napi Borfesztivál jeggyel rendelkező fesztiválozók ingyen vehetnek részt pop-up school-okon. Az előadásokra a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.