Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben

Dámosy Dóra
2015. október 21., 11:25


Az idei Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló rendezvényre a Zila Cukrászda ismét elkészítette az esemény süteményét, ez alkalommal egy zöldalmás joghurt szeletet. Mint eddig is, a sütemény most is a rendezvény központi borához készült, szezonális alapanyagokból.
Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben
Fotó: Graselly Balázs
Az olaszrizling a maga fanyar, almás, hűvös karakterével a csemege megálmodója szerint egy ízgazdag, citrusos, zöld gyümölcsös süteményt kívánt maga mellé. A Zila Cukrászda zöldalmás joghurtos alkotása kellemes őszies hangulatot ígért az októberi délutánra.
 
Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben
Fotó: Graselly Balázs
 
A sütemény alapja egy mézes, zabpelyhes, omlós tészta, rajta a joghurtkrémmel, az almás zselével és az almával. Leheletfinom őszi hangulat, a szüreti időszak könnyed, krémes és elbűvölő kísérője lett ez a desszert. Az édesség igazi kellemes kávéházi élmény is lehet egy hosszabb séta, városnézés után. 
A pohár bor, amelyet pedig kísérőül ajánlunk az joghurtos almás szelet mellé, egy különleges badacsonyi késői szüretelésű olaszrizling 2011-ből a Borbély pincétől, melyben a botrytises ízvilág támogatja az olaszrizling jegyeit egy kellemes, tartalmas édes borban. Igazság szerint bármelyik hűvös őszi napra kiváló párosítás! 
Winelovers borok az olvasás mellé