Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és Bordeaux

Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és BordeauxNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma megugorjuk a lehetetlent: egy olyan After Eight receptet mutatunk, aminek láttán még a mentolos csokitól ódzkodóknak is összeszalad a nyál a szájukban. Pláne ha a hozzá ajánlott borpárral kóstolják.

Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi franc

Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi francNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Egy bor és egy süti, amiket az élet is egymásnak teremtett.

Felejthetetlen karácsonyi menük #15: házi spéci sacher torta és cabernet

Felejthetetlen karácsonyi menük #15: házi spéci sacher torta és cabernetNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Jöjjön most egy "magyarosan" megbolondított osztrák édesség és egy csodás szekszárdi bor.

Csokoládé és művészet nászának voltunk szemtanúi

Csokoládé és művészet nászának voltunk szemtanúiA csokoládé nagy népszerűségnek örvend, a kézműves szó már elcsépelt, mivel tűnjünk ki –  tette fel magának a kérdést a ZAX csokoládéműhely. Mi lenne, ha festenénk a csokijainkra?

A december legyen a tokaji aszúé

A december legyen a tokaji aszúéAz év utolsó hónapja az ünnepvárásról, a karácsonyról, a vendégjárásról és a szeretteinkkel megosztott élményekről szól. Ha igazán különlegessé tennénk az ünnepi étkezéseket, válasszuk azt a magyar bort, amely többszáz éves hagyományokkal bír; amely rendre kivívja a világ borkedvelőinek és borszakértőinek elismerését, és amelynek minden kortya lenyűgöz gazdag gyümölcsösségével és komplexitásával. 

Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben

Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben  Az idei Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló rendezvényre a Zila Cukrászda ismét elkészítette az esemény süteményét, ez alkalommal egy zöldalmás joghurt szeletet. Mint eddig is, a sütemény most is a rendezvény központi borához készült, szezonális alapanyagokból.

Ezek a kedvenc süteményeid párjai!

Ezek a kedvenc süteményeid párjai!Az almáspite, a brownie, a meggyes rétes, a creme brulée és a tiramisu minden bizonnyal a legnépszerűbb sütemények között vannak. Szerencsére kiválóan párosíthatóak borokkal is. Íme, ezeket válaszd hozzájuk!

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Mit igyunk a desszerthez?

Mit igyunk a desszerthez?Bor-étel párosítás - A modern gasztronómiában a teljes ízharmónia elérése érdekében az ételekhez italokat is ajánlott társítani. Ezek egyik legnemesebbike, amely szinte minden fogáshoz jól párosítható, a bor. Ez természetesen a vacsorát lezáró desszertekre is érvényes, a desszertek sokszínűsége ugyanis nagyon jól összecseng a borok változatos világával.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 18.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, BORSOR NÉLKÜL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
11. 20.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 03.

Buborék Világ

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
07. 29.

Winelovers River Night

Budapest, BudapestBudapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 25.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
05. 08.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
12. 29.

Pezsgő és Aszú

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 04. - 06. 06.

Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás