Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és Bordeaux

Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és BordeauxNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma megugorjuk a lehetetlent: egy olyan After Eight receptet mutatunk, aminek láttán még a mentolos csokitól ódzkodóknak is összeszalad a nyál a szájukban. Pláne ha a hozzá ajánlott borpárral kóstolják.

Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi franc

Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi francNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Egy bor és egy süti, amiket az élet is egymásnak teremtett.

Felejthetetlen karácsonyi menük #15: házi spéci sacher torta és cabernet

Felejthetetlen karácsonyi menük #15: házi spéci sacher torta és cabernetNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Jöjjön most egy "magyarosan" megbolondított osztrák édesség és egy csodás szekszárdi bor.

Csokoládé és művészet nászának voltunk szemtanúi

Csokoládé és művészet nászának voltunk szemtanúiA csokoládé nagy népszerűségnek örvend, a kézműves szó már elcsépelt, mivel tűnjünk ki –  tette fel magának a kérdést a ZAX csokoládéműhely. Mi lenne, ha festenénk a csokijainkra?

A december legyen a tokaji aszúé

A december legyen a tokaji aszúéAz év utolsó hónapja az ünnepvárásról, a karácsonyról, a vendégjárásról és a szeretteinkkel megosztott élményekről szól. Ha igazán különlegessé tennénk az ünnepi étkezéseket, válasszuk azt a magyar bort, amely többszáz éves hagyományokkal bír; amely rendre kivívja a világ borkedvelőinek és borszakértőinek elismerését, és amelynek minden kortya lenyűgöz gazdag gyümölcsösségével és komplexitásával. 

Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben

Olaszrizling és desszert, almás megközelítésben  Az idei Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló rendezvényre a Zila Cukrászda ismét elkészítette az esemény süteményét, ez alkalommal egy zöldalmás joghurt szeletet. Mint eddig is, a sütemény most is a rendezvény központi borához készült, szezonális alapanyagokból.

Ezek a kedvenc süteményeid párjai!

Ezek a kedvenc süteményeid párjai!Az almáspite, a brownie, a meggyes rétes, a creme brulée és a tiramisu minden bizonnyal a legnépszerűbb sütemények között vannak. Szerencsére kiválóan párosíthatóak borokkal is. Íme, ezeket válaszd hozzájuk!

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Mit igyunk a desszerthez?

Mit igyunk a desszerthez?Bor-étel párosítás - A modern gasztronómiában a teljes ízharmónia elérése érdekében az ételekhez italokat is ajánlott társítani. Ezek egyik legnemesebbike, amely szinte minden fogáshoz jól párosítható, a bor. Ez természetesen a vacsorát lezáró desszertekre is érvényes, a desszertek sokszínűsége ugyanis nagyon jól összecseng a borok változatos világával.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 05.

Pezsgőkonferencia - Kóstoljuk körbe Közép-Európát!

Rókusfalvy Birtok, EtyekRókusfalvy Birtok, Etyek
KonferenciaKonferencia
Fröccs
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
augusztus 01.
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
július 31.
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
július 11.
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
július 07.
Itt az új alkoholmentesített magyar bor
Itt az új alkoholmentesített magyar bor
július 01.
A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
június 19.
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás