Közeleg a báli szezon - idén is lesz Magyar Borok Bálja

Borászportál
2011. március 18., 12:26


Az év borászai, a Pannónia Női Borrend, exkluzív borvacsora, Gál Tibor emlékdíj és a legjobb fiatal borásznak járó „Pannóna vándorgyűrű és aranyserleg” biztosan lesz a hatodik Magyar Borok Bálján. A szervezők az idén is kitettek magukért, hiszen a rendezvényen számos zenekar, fejedelmi vacsora és valóban különleges borok várják a látogatókat.
Közeleg a báli szezon - idén is lesz Magyar Borok Bálja
 
A báli szezon kiemelkedő rendezvénye immár hatodik éve a Magyar Borok Bálja, amelyet idén február 26-án rendeznek meg a Boscolo New York Palotában. Az exkluzív bál főszereplője természetesen a magyar bor, így a résztvevők között a legjelesebb honi bortermelőkkel és neves borkedvelőkkel találkozhat.
Az est menüjét Bucsek András mesterszakács állította össze. Szerepelnek a sorban Garamvári Vencel Chateau Vincent Prestige Brut és Chateau Vincent Revolution Rose pezsgői, amelyeket köszöntő falatkákhoz szolgálnak föl. Később a Tokajicum 2008-as Darázskő Furmintját kínálják majd ahhoz a tárkonyos gyöngytyúk pástétomhoz, amelyhez dióolajos salátacsokrot készít Bucsek András mesterszakács.
 
Légli Ottó 2008-as Bányászó Olaszrizlingjéhez mandulás vajjal töltött pisztráng-tekercset kínálnak zellerkrémmel és zeller ostyával, majd Sebestyén Csaba két éves Ivánvölgyi Kadarkája következik konfitált kacsacombbal, amihez  tepertős fokhagyma és céklarőzse is jár. A Heimann Pincészet 2007-es Cabernet Franc borához szarvasérméket kóstolhatnak a vendégek gesztenyetortával és forró meggyel. Ami pedig a desszertet illeti: a Royal Tokaji 5 puttonyos Tokaji Aszújához birsalmás variációkat lehet majd ízlelni menta fagylalttal.
Az estén a megnyitót követően a rendezvény fővédnöke, Mádl Dalma asszony mond köszöntőt, majd a BorCanto Együttes és a Talamba Ütőegyüttes műsora után Csézy produkciója következik, amelyet a Presidance Company társulat műsora követ. Az este további részében bordalok hallgathatnak a vendégek a Vivat Bacchus énekegyüttes előadásában.
A VI: Magyar Borok Báljára korlátozott számban kaphatóak belépők 62 500 Ft/fő áron. Azonban, hogyha elég gyors, akkor Borászportálok jóvoltából most 45 000 Ft/fő áron, azaz partnerével mindössze 90 000 Ft-ért részt vehetnek az exkluzív eseményen. A kedvezményes jegyek a készlet erejéig érvényesek.
Kapcsolat:
Knap Gábor
+36 70 420 3993
knap.gabor@boraszportal.hu
Winelovers borok az olvasás mellé