A legolvasottabb portálok is írtak a magyar borászok sikereiről

Winelovers
2023. szeptember 18., 14:53


Szeptember 16-án a Corinthia Hotel Budapest bejáratánál már a Winelovers 100 nagykóstolóra érkező tömeg várakozott, amikor Bálint László, a Winelovers Wine Awards nemzetközi borverseny elnöke a hotel különtermében átadta a díjakat a legeredményesebb hazai borászatok képviselőinek. Ez az esemény nagy sajtófigyelmet kapott, a legolvasottabb portálok írtak a sikerekről.
A legolvasottabb portálok is írtak a magyar borászok sikereiről
Bálint László a díjátadó elején elmondta, hogy sok vita van a borversenyek és medálok fontosságáról, de már ez is marketing-értékkel bír: folyamatosan beszélni kell a borokról, az eredményekről. Ha egy borász nevez egy versenyre, akkor bátor és kíváncsi egyszerre, megméretteti magát, és ez mindenképp a javára válik, ez kell a fejlődéshez.
 
A 2023-as Winelovers Wine Awards sok 90 feletti pontszámot hozott a magyar boroknak is, a szigorú pontozás mellett négy Grand Gold érmet is kiosztottak. A zsűri elnöke szerint az idei év mottója a “Looking for the fruit”, a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri ugyanis leginkább a gyümölcsösséget és emellett a terroir megnyilvánulásait kereste a borokban.
 
A díjátadó eseményen 58 oklevelet osztottak ki, a legtöbbet személyesen adták át a boárszoknak vagy a pincészet képviselőjének. A díjazottak között ott volt többek között a villányi Bodor Borászat (Grand Gold, Best of Cabernet Sauvignon, Legjobb tanninhangsúlyos vörösbor), a Pajzos Tokaj (Grand Gold, Best of Hungary, Legjobb édes bor), a Trifecta Wines (Grand Gold, Best of Furmint), a Kreinbacher Birtok (Gold, Legjobb pezsgő) és a Jammertal Borbirtok (Gold, Best of Pinot Noir, Best of Syrah, Legjobb gyümölcshangsúlyos vörösbor). Ez utóbbi egyúttal a legtöbb érmet szerezte a versenyen, és ezzel elnyerte a Halimba Crystal által átadott Az Év Pincészete különdíjat is.
 
A legolvasottabb portálok is írtak a magyar borászok sikereiről
 
Az összes eredmény megtekinthető a borverseny weboldalán, a sikereket elérő magyar tételekről pedig a Winelovers 100 magazinban olvashatnak a borrajongók.
 
A legolvasottabb portálok is írtak a magyar borászok sikereiről
 
A Winelovers tevékenységével, kísérő eseményeivel a borvilág jelenlegi hiányosságaira, a piaci szereplők igényeire kíván választ adni. A borászatokat közvetlenül, személyesen és közvetetten, nemzetközi marketing-tevékenység által is segíti a márkaépítésben. Egy ilyen nagyszabású borverseny és a kiosztott díjak a hazai sajtó figyelmét is felkeltették, cikkezett róla többek között az Index, a Hvg és Híradó.hu portál is. 
 
Cikkek a díjátadóról és a verseny-eredményekről:
 
 
A legolvasottabb portálok is írtak a magyar borászok sikereiről