A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás

|
A Bokrosi Borászati Kft. története
Az üzemet 1969-70-ben építette a Bokrosi Kossuth Mg-i Szövetkezet, a térségben meglevő igen jelentős szőlőterületére alapozottan. Bokros község ekkor még közigazgatásilag önálló község volt, és 300-500 hektár szőlőterülettel rendelkezett. Ennek feldolgozására épült a borászati üzem. A Bokrosi Borászati Kft. 1993-ban alakult és vette meg jogelődjétől a borpincét a feldolgozóval együtt.
A pincészet 20000 hektóliter tárolótér kapacitással rendelkezett. A rozsdamentes acéltartályok mellett a hagyományos tölgyfahordóban történt a borok érlelése. Évente 10-15 000 hektóliter bort állítottak elő, amelyet hazai és külföldi piacon értékesíttek.
forrás: Duna Borrégió
|
A tél dönthet a magyar bor jövőjéről?
Márton-napi újbor és libás finomságok: a Bock Étterem ünnepi ízei várnak november 8-án Villányban
Így írj borkóstolási jegyzetet!
A japán, a thai, és a görög konyha fogásai mellé is jó választás a bor
Zene, bor, nyár: A Varga Pince a nyári hónapokban koncertsorozattal és korlátlan borfogyasztással vár (X)
Melyik pizzához milyen bor illik?
Óriási a baj a szőlőkben - Mi lesz így a bio borászatokkal?
Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk
HOLDVÖLGY Birtok, Mád
Borkóstoló
Corinthia Hotel Budapest, Budapest
Borfesztivál