Figyelem, egri hős kerestetik!

Borászportál
2013. október 09., 07:41


Játék - Az Egri Korona Borház Grand Selection borcsaládja eddig is igen népszerű volt az egri borok kedvelőinek körében, hiszen ebben az összeállításban mindenki megtalálja a kedvencét. Az Egri Korona Borház Grand Selection borcsaládja – a könnyű chardonnay-tól a testes shiraz-ig – négy jól ismert egri várvédőt és Jumurdzsákot személyesíti meg. Hogy teljes legyen a sorozat, az alkotók a borválogatás hatodik "szereplőjét" keresik!
Figyelem, egri hős kerestetik!
 
Figyelem, egri hős kerestetik!


Az Egri Korona Borház fiatal generációjának Grand Selection sorozata emléket kíván állítani Eger 1552-es ostroma feledhetetlen hőseinek és azoknak az erényeknek, amelyek egyszerre jellemzik a várvédőket és ezeket a borokat.

Rácz Kinga a család ifjú borászaként a borvidék legszebb fajtáiból, szigorúan terméskorlátozott ültetvényekről készítette kézműves borait. Az Egri Csillagok borcsaládot a négy jól ismert egri várvédő ihlette: Dobó István, a hős várkapitány, Bornemissza Gergely hadnagy, Dobó Katica (rajta keresztül pedig a félelmet nem ismerő egri nők), a légies szépség, Vicuska és a török bajkeverő, Jumurdzsák.

A hatodik "szereplő" - egy gyümölcsös, élénk savakkal rendelkező, friss, könnyed, üde száraz rozébor - megszemélyesítéséhez most olvasóink segítségét kérjük!

Mi legyen a neve az Egri Korona Borház Grand Selection sorozata hatodik tagjának?

  • Gárdonyi Géza
  • Sárközi
  • Tinódi Lantos Sebestyén
  • Török Bálint

Szavazni itt lehet a jelöltekre, ráadásul most különösen érdemes, hiszen a voksolók között 3 db Grand Selection Egri Csillagok borcsomagot (egyenként 6 palack bor díszdobozban) sorsolunk ki!
 
Winelovers borok az olvasás mellé