Harmadszor jön a Szőlő Rügyfakadás Ünnepe Abasáron

Borászportál
2014. április 22., 12:42


Programajnáló - Április 26-án, szombaton délután 15 órától várják a vendégeket egy igazi bortúrára a Kővágóra és a Pincesorra, ahol az ajándék pohár mellett 6 helyen 12 bort kóstolhatnak az egyesületi tagoknál, ahol a névadó olaszrizling mellett, sauvignon blanc, müller thurgau, szürkebarát, kékfrankos rozé, kékfrankos és cabernet franc fajtákkal találkozhatnak a résztvevők, mindezekért összesen 1.500 Ft a belépődíj.
Harmadszor jön a Szőlő Rügyfakadás Ünnepe Abasáron
 
Hasznos segítség a térkép, mellyel könnyebb a tájékozódás, az egyébként zegzugos településen, ahol nincs igazán párhuzamos utca vagy derékszögű kereszteződés.

Idén a kényelmesebbekre is gondoltak a szervezők, mert az esemény központjában, a Kapás ház és a színpad között, a Múzeum utcában található faházakban is végig kortyolhatóak a finom borok, tehát ott sem marad le senki a Mátrai Borvidék ízeiről.

A színpadi programok 17 órakor kezdődnek, ahol helyi népdalokat, igényes zenéket hallhat a közönség estig.
Harmadszor jön a Szőlő Rügyfakadás Ünnepe Abasáron
Az eseményen már megvásárolható, a rendező, Abasári Olaszrizling Borbarátok Egyesületének új bora, mely természetesen a régió zászlós fajtájából, az olaszrizlingből készül, olyan módon, hogy minden tag ad bele szőlőt és közösen készítik el. A bor első aranyérmét már a múlt héten meg is szerezte !

A gasztronómiai élményeket: mátrai lepény, lacipecsenye és finom sajtok egészítik ki!

Érdekesség, hogy a túrázók csatlakozhatnak a Mária úti tematikus túrához, mely a szó szerint a sziklába vájt pincéken is átível, vagy akár részt vehetnek a 11 órakor kezdődő szentmisén és áldáson a Szent János kápolnában, vagy megnézhetik Aba Sámuel történelmi személyiségünkhöz kapcsolódó korabeli ásatását. Sőt a Mátra is kiváló programokkal várja egész hétvégén: keresse fel web site-unkat: www.gyongyos-matra.hu

Amennyiben van Facebook profilja, az esemény Facebook oldalán is bejelölheti, hogy ott lesz a rendezvényen!
 
Winelovers borok az olvasás mellé