Iránytű a forgatagban - szilveszteri programok Budapesten


2021. december 01., 14:25


Bizony, teljesen hihetetlen, de ismét elszaladt egy év és hamarosan itt a szilveszter, a báli időszak és ezzel együtt a bulik, különleges programok és borvacsorák ideje is. Attól függetlenül, hogy kinek mennyire volt eseménydús az idei éve, szinte mindenki szereti méltóképpen búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat. 
Iránytű a forgatagban - szilveszteri programok Budapesten
Szilveszteri program kavalkád
Budapest, mint egy igazi világváros, szilveszteri program ötletek színes kavalkádjával örvendeztet meg minden szórakozni vágyót. Romantikus vacsorától hajnalig tartó táncmulatságig mindenféle program megtalálható az idei felhozatalban is. Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a dunai sétahajózás, ami természetesen szilveszterkor is emlékezetes élmény lehet, de ha szeretnénk, választhatunk tematikus vacsorát vagy komolyzenei bált is az év utolsó éjszakájára.
 
Szilveszteri gasztro élmény
Jókat enni és mellé jókat inni mindenki szeret! Miért lenne ez másképp az év utolsó éjszakáján? A szilveszter, főleg egy olyan izgalmas és sokszínű városban, mint Budapest rengeteg klasszikus és izgalmas gasztro élményt kínál. Preferenciáinktól függően választhatunk svédasztalos programot hagyományos magyaros fogásokkal, izgalmas gourmet vacsorát vagy egy igazán romantikus sétahajózással egybekötött vacsorát is. Bármelyik mellett is tesszük le a voksunk, a szilveszteri vacsora Budapest év végi forgatagában emlékezetes élmény lesz. 
 
Az utóbbi években, a nemzetközi trendeket követve, Magyarországon is egyre inkább elterjedtek a tematikus vacsorák, ahol különböző izgalmas ízeket vonultatnak fel az ország legtehetségesebb séfjei. Ha idén egy kicsit elmozdulnánk a szilveszteri ételek és italok origójától, a lencsétől és a pezsgőtől, ünnepelhetünk borvacsorán is, ahol a különleges ételekhez passzoló borokkal is közelebbi ismeretséget köthetünk. 
 
Iránytű a forgatagban - szilveszteri programok Budapesten
 
Akkor sem kell kétségbeesni, ha nem szeretnénk a szerencsénket és a gazdagodásunkat veszni hagyni és inkább malacsültet fogyasztanánk szilveszterkor, aztán pedig egy kis lencsével alapoznánk meg a remélt anyagi gyarapodást. Szilveszter éjszakáján is választhatunk klasszikus fogásokat, hiszen számos étterem csábítja a szórakozni vágyókat magyaros ételekkel és italokkal. 
 
Sétahajózás a szilveszteri éjszakában
Az utóbbi években egyre népszerűbb program lett a sétahajózás a Dunán. Nem is csoda, hiszen az UNESCO világörökség részét képező budapesti Duna-part igazán lenyűgöző látványt nyújt az év minden szakában. A szilveszteri hajóutak a csodálatos látvány mellett változatos programokkal is várják a hajózni vágyókat.
 
Sokan vágynak inkább egy meghitt, romantikus vacsorára a párjukkal a karácsonyi sütés-főzés után és örömmel kihagyják a szilveszteri őrületet. Számukra ideális választás lehet egy romantikus dunai hajóút, ahol egy finom vacsora mellett lágy élő zene teremti meg az éjszaka különleges atmoszféráját. Ez akár már önmagában is elég lehetne a meghitt hangulathoz, de a Duna-part fényei koronázzák meg igazán az élményt.
 
A szilveszteri bulitól is lehet hangos a Duna-part, hiszen a romantikus hajótúrák mellett bulihajók is úsznak a vízen. Welcome drink, ismert nótáktól hangos tánctér, retro DJ, svédasztalos vacsora és éjféli menü várja azokat, akik a szilveszteri megőrülést választják az év végére és egy diszkó helyett szívesebben töltenék az estét egy dunai hajón.
 
Mivel csábít még a szilveszteri Budapest?
Milyen programokkal kecsegtet még Budapest szilveszter 2022 alkalmából? Akik úgy érzik, hogy nem telhet el a szilveszter éjszaka buli nélkül, Budapest belvárosában biztosan megtalálják a számításaikat. Az év utolsó éjszakáján a Belváros átváltozik egy hatalmas utcabállá, a köztereken pukkanak a pezsgők és szólnak a harsonák, emberek százai ünnepelnek közösen. Az utcabálok mellett szinte minden sarkon van egy-egy bár, ami különleges programokkal és ajánlatokkal készül Szilveszter-napra. 
 
Ugyan a szilveszter elsősorban a bulizásról szól Budapesten, azoknak sem kell csüggedni, akik egy csendesebb, visszafogottabb, mégis zenés programra vágynak az év végén. Az óévi illetve újévi koncertek hagyománya közel 150 éves múltra nyúlik vissza. A patináns épületekben, például az Operaházban vagy a Vigadóban megrendezett koncertek igazán elegáns feltöltődéssel kecsegtetnek az év végére. 
 
Az év végén nem ördögtől való kikapcsolódási program a szilveszteri wellness sem. A karácsonyi hajtás után egyre többen választják a termálfürdőket, wellness hoteleket szilveszteri programnak az igazi feltöltődés érdekében. A hotelek is gyakran készülnek szilveszteri meglepetésekkel, programokkal, tehát annak sem kell elkeseredni, aki esetleg wellness közben meggondolja magát és mégis bulizna egy kicsit.
 
Egy dolog biztos, a szilveszteri programok minden évben gyorsan betelnek, ezért akár borvacsorát, akár dunai hajózást, akár wellness-t választunk, érdemes időben biztosítani a helyünket!

Winelovers borok az olvasás mellé