Izgalmasabbnál izgalmasabb témákban nevezhetsz az idei WebWineWriting nemzetközi borszakíró-versenyre


2023. június 22., 11:06


A versenyre a megszokott módon magyar és angol nyelvű cikkeket is várnak. A magyar nyelvű kategóriák abszolút győztese négynapos all inclusive utazást nyer Sant Sadurní d’Anoiába, a spanyol pezsgő fővárosába az éves pezsgővesztivál, a CavaTast idején.
Izgalmasabbnál izgalmasabb témákban nevezhetsz az idei WebWineWriting nemzetközi borszakíró-versenyre
A magyar nyelven megírható témák idén a következők:
 
Biodinamikus gazdálkodás – a misztikumon túl
Ebben a kategóriában olyan cikkeket várnak, amelyekben a nem jártas fogyasztó számára érthetően sikerül elmagyarázni, hogy mi is az a biodinamikus gazdálkodás.
 
„Szerelmem, Szekszárd”
Ebben a kategóriában olyan írásokra számítanak, amelyek kedvet csinálnak egy szekszárdi boros utazáshoz. 
 
Bor másképp – rázva vagy keverve
Elmesélhetitek a legemlékezetesebb borélményeteket, amikor a bor nem szokványos formában került a pohárba, de küldhettek saját receptet is fotóval illusztrálva, sőt videót is készíthettek, nincs műfaji megkötés.
 
Az angol nyelvű témák közül az első megegyezik a magyar nyelvűvel:
Before and after – fairy tales of biodynamic conversions 
 
Ezenkívül a következő két témában lehet elmerülni:
 
Old vines and their precious fruits
Ebben a kategóriában a világ minden tájáról várják a régi szőlőkről, régi ültetvényekről szóló cikkeket.
 
Hungarian wine category dedicated to the Nordic wine writers
Elsősorban Észak-Európa boríróinak írásait várják. Az írások személyes tapasztalatok alapján egy vagy több magyar borról kell hogy szóljanak.
 
Az egyes kategóriák győzteseit a zsűri választja ki, majd közülük szavazással kerül ki az abszolút győztes, aki a spanyol utat megnyeri. A kategóriák győztesei értékes borokat kapnak, és részt vehetnek egy négynapos magyarországi bortúrán.
Nevezési határidő: július 10.
 
Részletes pályázati kiírás, a témák ismertetése, zsűritagok és minden egyéb információ megtalálható a hungarianwines.eu oldalon.
 
A Hungarianwines.eu 2016 óta működő, független online boros kiadvány, amely naponta friss információval jelentkezik angol nyelven. Célja az, hogy információt nyújtson minden magyar bor iránt érdeklődőnek a világban, hírt ad a nemzetközi borkiállításokról, borversenyekről – kiemelve a magyar részvételt –, de a hazai fesztiválokról, kóstolókról is, bemutatja a borhoteleket, borbárokat, izgalmas bisztrókat. A WebWineWriting versenyt 6. alkalommal rendezik meg.
 
 
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé