Két Gál-bor a vörös és rozé borkiválóságok között

Borászportál
2014. április 17., 14:01


Borkiválóságok - A Gál Kékfrankos 2011 és a Gál Kékfrankos Rozé 2013 bekerült a Vidékfejlesztési Minisztérium új, legjobb hazai vörös- és rozéborokat bemutató Borkiválóságok Könyve 2014 című kötetébe!
Két Gál-bor a vörös és rozé borkiválóságok között
 
A szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2011-es évjáratú Kékfrankos vörösbora és a 2013-as Kékfrankos rosé bora is bekerült a Vörös- és Rozéborok Országkóstolóján a Nemzeti Borkiválóságok Könyvébe, három csillaggal, az alábbi leírásokkal:

Kékfrankos rosé 2013***

Világos barackvirág színű. Kiszellőztetve illata közepesen intenzív, gyümölcsös jellegű, melyben a málnás, meggyes és a citrusos jegyek a dominánsak. Íze kellemes, játékos, kiegyensúlyozott. A kortyban a visszatérő málna mellett megjelenik a szamóca is. Telt, hosszú, zamatos, cukorkás ízvilág. Üde, ropogós savaival hosszú, szép ívet ír le. A jól fogyasztható rozé iskolapéldája. Utóízében enyhe fanyarsággal zár.
 
Kékfrankos 2011***

Közepes rubin szín. Illatában közepesen intenzív menta és piros bogyós gyümölcsök keverednek. Száraz, kevés tanninnal, de szép, lendületes savakkal. Kedves bor, kerek, piros bogyós gyümölcsök uralják némi fűszerességgel kiegészülve. Megérett a fogyasztásra.

A teljes eredménylista itt olvasható.
Winelovers borok az olvasás mellé