Kincset ér idén a Budapest Borfesztivál belépő

Borászportál - KG
2016. augusztus 29., 21:02


Szeptember 1-ig, tehát csütörtökig olcsóbban lehet megvenni a belépőket a több szempontból megújult Budapest Borfesztiválra. Nézzük, miért ér kincset idén a belépő!
Kincset ér idén a Budapest Borfesztivál belépő
Fotó: Szigetváry Zsolt
Vannak építkezések, vannak felújítási munkálatok, amihez alkalmazkodnunk kell, s amik nehézségeket okozhatnak, de a Várnak, a fővárosnak, a borszakmának, a magyar idegenforgalomnak is az az érdeke, hogy az olyan emblematikus helyek, mint a Vár, szép, színvonalas rendezvényekkel legyenek megtöltve – nyilatkozta a korábban, a fesztivál költözésével kapcsolatos hírekre reagálva Zilai Zoltán, a szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Ennek megfelelően idén is felejthetetlen panoráma, mintegy 160 borász kiállító, koncertek és kísérőprogramok várják a megújult Budapest Borfesztivál vendégeit szeptember 8. és 11. között a Budai Várban!

Kiállító borászatok

Villányból és Tokaj-Hegyaljáról érkezik a legtöbb borászat a fesztiválra, de Szekszárd, Eger, Badacsony, a Kunság, és Mór is szép számú pincészettel képviselteti magát. A kiállítók listája itt található , a fesztivál térképéért pedig ide kattints!
 
Gasztro
 
Kincset ér idén a Budapest Borfesztivál belépő
Fotó: Szigetváry Zsolt
 
A gasztronómiai kiállítók listája is némileg módosult az előző évekhez képest. Lesz street food és gourmet különlegességek is – ígérik a szervezők. Idén először lesz kint a fesztiválon a Sarki Fűszeres, idén is prémium különlegességekkel vár A Szarvasgomba Világa, és új, nagyobb helyen a Gerbeaud Café, ezúttal a Tokaji Udvarban. A Gasztro Sétányra érkezik a Low Cost Gourmet Trailer a már jól ismert Montenegrói Gurman - Reinpold's KOLBice - Bakker hármas mellé. A Balatoni Udvarban a Kométa Corner kínál olaszos ételeket, de a borok mellé 1-2 hambi is beférhet a Budapest Burger standjánál. A szokásos sajtkínálatot a SZEGA Market, a SZEGA Nemzetek Sajtversenye vagy épp az NG Sajtterasz biztosítja.
 
Aki most iratkozik be a Borkollégium bármely őszi tanfolyamára, Budapest Borfesztivál belépőjegyet kap ajándékba!
Az akció az első 100, szeptember 4-én éjfélig jelentkező érdeklődőnek jár és a Bevezetés a borkóstolásba, az alap-, közép-, felsőfokú bortanfolyamra, a Borról komolyan, a Borgasztronómia, a Buborék világ és a Bormarketing és értékesítés képzésre egyaránt érvényes.
Érdekel?

Színpad
 
Némileg megújult a Fesztiválszínpad kínálata is, aminek azok ötülnek majd, akik a borok mellé egy kis bulit is keresnek a fesztiválon. Csütörtökön a megnyitót követően a Csík Zenekar játszik, míg pénteken este Szabó Balázs Bandája mozgatja meg a közönséget. Szombaton a Magyar Jazz Napja alkalmából elsősorban a jazz kedvelőket várja a program, vasárnap pedig a néptáncé a terep.
 
Kísérőprogramok
 
  • Terített asztal: Aki a Borfesztiválon, de nyugodt környezetben, terített asztalnál szeretné elfogyasztani ebédjét vagy vacsoráját, az megteheti a Barokk kapu alatt elhelyezkedő kényelmes és exkluzív Budapest Terrace-on. Itt nem kell sorban állni, előre lehet foglalni és a menü sem utolsó, nézd!
  • Boregyetem: Kétnapos előadás- és kóstolósorozat a fesztivál hetében. Idén a magyar borkultúra megújulásának jegyében tekintenek vissza az elmúlt közel három évtizedre. Szeptember 5-én a kilencvenes és a kétezres évek felidézése után napjaink trendjei kerülnek bemutatásra, kedden pedig kávékurzus várja a vendégeket. A programért ide kattints!
  • Taste of Hungary: Bortúra a Borfesztiválon, nem csak külföldieknek! Ha kíváncsi vagy egy-egy mintaszerű aszúra vagy bikavérre, Villányi Franc-ra, esetleg egy gyönyörű furmintra, keresd a Taste of Hungary/Magyarország ízei program kiadványát a pénztáraknál, valamint az információs és feltöltő pontokon! A részletekért klikkide!
  • Pár Borpár: Lesznek olyan pincészetek, amelyek előre meghirdetett borpárokat kínálnak a vendégeknek kóstolásra standjuknál. A pár két tagját egymás mellett, összehasonlítva lehet majd kóstolni, megtapasztalva olyan jellemzőket, mint a hordós érlelés, az évjárat, a termőterület, vagy épp az érlelési idő. Kipróbálnád? http://www.aborfesztival.hu/hun/par_borpar_24
  • Butlers Borkvíz Bár: Egy olyan helyszín, ahol játszva tanulhatod meg megkülönböztetni a hibás bort az egészségestől. Ráadásul a játék végén megpörgetheted a NÉBIH szerencsekerekét, az ajándék pedig garantált!

Időjárás és jegyek
 
A borszakma egy emberként várja minden évben, hogy milyen idő lesz a fesztivál idején, miután előfordult már, hogy hűvös, esős időjárás nehezítette meg a látogatók (és a kiállítók) életét. Nos, a Köpönyeg.hu jelenlegi jóslata szerint verőfényes napsütés és 25-26 fokos kora őszi (késő nyári) idő várja majd a fesztiválozókat.
 
Kincset ér idén a Budapest Borfesztivál belépő
Fotó: Szigetváry Zsolt
 
A napijegy (tartalmaz 1 kristály kóstolópoharat, 1 pohártartó szütyőt, ingyenes belépést a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira és a rendezvény 1 napjára szabad ki-/bejárásra jogosító karszalagot) szeptember 1-ig 2 500 Ft/fő, csütörtöktől 3 000 Ft/fő. A bérlet (tartalmaz 1 kristály kóstolópoharat, 1 pohártartó szütyőt, ingyenes belépést a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira és a rendezvény 4 napjára szabad ki-/bejárásra jogosító karszalagot) pedig ugyancsak szeptember 1-ig 4 500 Ft/fő, azt követően 6 000 Ft/fő. A jegyvásárláshoz ide kattints!
Winelovers borok az olvasás mellé