Magyar roham a német borpiacon

Borászportál
2015. március 02., 10:35


A világ legjelentősebb borszakmai rendezvényeként számon tartott, több mint 100 ország 50 ezer szakmai látogatója által felkeresett, minden év márciusában Düsseldorfban megrendezett ProWein kiállításon történő magyar megjelenés idén új színfolttal gazdagodik.
Magyar roham a német borpiacon
A csúcsminőségű magyar borok németországi importjára és promóciójára szakosodott Ungaricum kereskedelmi vállalkozás 2015. március 15. és 17. között 3 pincészettel karöltve közös standon mutatja meg a magyar borok legszebb tételeit a szakmai közönségnek. A nagyméretű bemutató területen a Szepsy, Szent Tamás és Vylyan pincészetek önálló bemutatkozása mellett egy kóstoló zóna kerül kialakításra.
 
A zóna 14, egyenként 30-60 perces szakmai rendezvénynek ad majd helyszínt, melyek során angol és német nyelven, elismert nemzetközi szakértők vezetésével kerülnek bemutatásra a tételek. A kóstolók tematikája az őshonos magyar szőlőfajtákra (furmint, kadarka, kékfrankos), a borvidékekre, valamint a jellegzetesen Magyarországhoz köthető egyedi borfajtákra (bikavér, aszú) épül.
A magyar tulajdonosok által Németországban 6 éve alapított Ungaricumnak a kóstolókhoz olyan prominens német borszakértőket sikerült megnyernie, mint Caro Maurer, aki a német nyelvi területről az első női Master of Wine, valamint a német sommelier válogatott vezetője, Markus Berlinghof. 
 
Keszler Beáta, a vállalkozás alapítója és társtulajdonosa szerint a magyar borok németországi terjesztése a piac felosztottsága és árérzékenysége miatt sok türelmet igénylő feladat, melyet tovább nehezít, hogy a hazai borok külföldi marketingje jelentős fejlesztésre szorul. 
 
Az alapító szerint az összefogás a külpiaci áttöréshez elengedhetetlen: ezt szem előtt tartva az Ungaricum kóstoló zónájában a társkiállítók mellett 14 további pincészet borai kerülnek bemutatásra a ProWein három napja során. Az Ungaricum német vállalkozásként és főkiállítóként jelenik meg a szakmai vásáron, s az általa szervezett kóstoló rendezvények méltó kiegészítői lesznek Magyarország idei, az Agrármarketing Centrum által szervezett fellépésének.
Winelovers borok az olvasás mellé