Minden borkedvelő polcán ott a helye!


2023. szeptember 13., 18:37


A Winelovers 100 - A legjobb 100 magyar bor magazin a borkedvelők számára egy olyan mérce, amelyhez igazodni lehet, amikor bort választanak. Az előjegyzők már megkapták a postaládájukba, de ha Te nem vagy közöttük, szeptember 14-től megvásárolhatod az újságárusoknál és a Líra könyvesboltokban. 
Minden borkedvelő polcán ott a helye!
A magazin alapjául a Winelovers Wine Awards borverseny szolgált, amelyen egy nemzetközi és hazai szaktekintélyekből álló zsűri állította fel az a sorrendet a borok között. A Winelovers 100 kiadvány a legjobb 100 magyar tételt, továbbá kategóriánként a 20-20 legjobb bort mutatja be. Idén már nyolc különböző kategóriában nevezhettek a borok: az illatos, a reduktív és a hordós érlelésű fehérborok, a pezsgők, a rozék, a gyümölcs- és a tanninhangsúlyos vörösek, valamint az édes borok kategóriájában is kiválaszthatjuk a kedvünkhöz, az alkalomhoz és persze a pénztárcánkhoz illőt.
 
A magazinba bekerülő borok rendszerint a legkülönbözőbb árfekvésűek: a legjobbak korántsem jelentenek egyet a legdrágábbakkal. A kiválasztáson a pontozás során a magas minőség mellett a fogyasztói preferenciákat is figyelembe veszik, így alakul ki egy olyan 100-as lista és nyolc olyan 20 tételes kategória, amelyet hosszú ideig - de a következő évi lista felállításáig biztosan - használhatunk a tájékozódáshoz vagy a borvásárlásaink során.
 
A magazin nemcsak a fogyasztók, hanem a borászok számára is fontossá vált: benne lenni számukra már presztízs kérdést jelent.
 
A lista mellett évről évre Bálint Lászlónak, a borverseny elnökének, valamint a zsűri specialistáknak a véleményével is megismerkedhetünk, ismét lesz Borászportré rovat 12 borásszal, olvasható cikk a borospalackon szereplő medálok fontosságáról, a megfelelő boroskehely kiválasztásáról vagy az alapvető sajt-bor párosításokról is. A magazin itt megrendelhető
 
Minden borkedvelő polcán ott a helye!
 
Lapozz bele a tavalyi lapszámba.
 
Ahogy minden évben, idén is számos lehetőség lesz megismerni a legjobb hazai borokat. A Winelovers 100 nagykóstolón szeptember 16-án a Corinthia Hotel Budapest szolgál helyszínül a hazai borok és borászok ünneplésének. Itt az összes nyertes tételt végigkóstolhatod egyetlen belépőjegy áráért.  Ha nem tudsz jelen lenni, akkor irány a Borkollégium őszi mesterkurzusai: ezeken kategóriánként ismerkedhetsz a legjobbakkal.
 
A magazin a Lapker webshopban is megrendelhető.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé