Nemzetközi és országos sikerek az Angyal Borászatnál

(X)
2014. július 22., 14:22


A 2013/14-es év sikerekben gazdag volt az Angyal borászat számára, mivel mind nemzetközi, mind az országos versenyeken kiváló helyezéseket értek el boraik.
Nemzetközi és országos sikerek az Angyal Borászatnál
 
Termékeink külsőleg és belsőleg is teljesen megújultak, és egy új koncepció mentén folytattuk borászatunk brand építését - tájékoztatott a pincészet.
Az Anygal borászat borkülönlegességeik, az aszú, a szamorodni és a szintén felső kategóriába sorolt birtokválogatásaik címkéjét és megjelenését megtartották, a forgalmi tételek közé tartozó késői szüret, furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, rozé és syrah boraik az új arculat mellett, már új technológiával is készülnek.
Nemzetközi és országos sikerek az Angyal Borászatnál
Ebben az évben debütált új termékük, az Angyal Cuvée, amely furmint, hárslevelű és sárgamuskotály házasításával készült. A pincészet több tételét díjazták már a Vinagora Nemzetközi Borversenyen, de „új” boruk még nem nyert helyezést, mostanáig, mivel az Angyal Cuvée-t ezüst éremmel díjazták. Erről a megmérettetésről aranyérmet vitt haza a 2008-as évjáratú 5 puttonyos aszújuk is, megismételve nagy testvére, a 2001-es évjárat eredményét.
Bővebben az eredményeik:
 
  • Vinagora Nemzetközi Borverseny 2014
Tokaji Aszú 5 puttonyos  2008 Aranyérem
Angyal Cuvée 2013 Ezüstérem
 
  • Magyar Tudományos akadémia bora 2014
Tokaji Furmint kései szüret 2011
 
  • Tokaj – Hegyaljai borvidéki Borverseny 2014
Angyal Cuvée 2013 Ezüstérem
Angyal Tokaji Furmint 2013 Ezüstérem
 
  • XIII.Syngenta Borverseny 2014
Angyal Kékfrankos Rozé 2013 Aranyérem
 
  • Egyházi és világ borok versenye 2014
Tokaji Furmint Birtokválogatás 2011 Aranyérem
Tokaji Hárslevelű birtokválogatás 2011 Aranyérem
Tokaji Furmint kései szüret 2011 Aranyérem

  • Borigo Nyári borok tesztje 2014
Angyal Cuvée 2013 legmagasabb pontszámmal 87 pont
Angyal Tokaji Furmint 2013 85 pont
Angyal Rosé 2013 80 pont
 
Nemzetközi és országos sikerek az Angyal Borászatnál
Forgalmazás terén is számos új partnerrel büszkélkedhet a pincészet, akik a termékek értékesítése mellett a borászat jó hírnevét is öregbítik. Az Anygal borászat termékei immár közel 400 helyen, éttermekben, élelmiszer boltokban, vinotékákvan és hypermarketekben elérhetőek, lassan az egész ország területén. Számos vevőtalálkozón, borkóstolón és boros programokon vesznek részt. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minél több vendéget fogadjanak a borászat panziójában, ahol tematikus hétvégi programok keretei között, mindenki megismerheti termékeiket és azok készítését. Jelenleg a borászat Nyári hétvége csomagja fut szeptember közepéig, amikor is megkezdődnek a szüreti programok.
 
Az Angyal borászat program ajánlata 2014-ben:
  • Nyári hétvége programcsomag
A résztvevők az Angyal borok íz világának és készítésének megismerését követően kiránduláson vesznek részt Tokaj-Hegyalján. Ellátogatnak a méltán híres Mádi Sajtmanufaktúrába, ahol a tulajdonos kizárólag a mi vendégeink számára tart kóstolót. Délután pedig irány Tokaj, ahol hajókirándulás és tiszai halvacsora vár mindenkit. Bővebben a programról itt olvashat.
  • Szüreti hétvége Hegyalján programcsomag:
Vendégeinket pince és borbemutató másnapján, reggeli után elvisszük a borászat dűlőihez, ahol pogácsával és pálinkával várjuk őket. Vendégekből csapatokat állítunk össze, és elkezdődik a verseny a legjobban szüretelő csapat díjáért. Délután learatjuk a munka gyümölcsét és lepréseljük a saját kezüleg szedett szőlőt. Bővebben a programról itt olvashat.
  • Disznótoros hétvégék Hegyalján programcsomag:
A tavalyi nagy érdeklődés eredménye képen idén újra lesz disznótoros programcsomagunk! A program november első hétvégéjével indul, és várhatóan február első hétvégéjéig tart. A hagyományos disznótoros, szombaton fogadó pálinkával  és hagymásvérrel kezdődik és a végén a hurka-kolbász töltéssel végződik.Aki túl kötöttnek érzi a programot, az kikapcsolódhat a borászat wellness szigetén, míg a többiek disznótorral vannak elfoglalva! Bővebben a programról itt olvashat.
Napjainkban is fejlesztések folynak az Angyal Borház panziójában, a napokban érkezik a régen áhított medence, mely a nyáron érkező vendégek kikapcsolódását garantálja. Ősszel pedig elkészül az a filagória mely alatt télen lesznek kóstolhatóak a disznótoros programok adta finomságok. Az épület technológiai fejlesztésen is átesik, napkollektorokkal és napelemekkel szerelik fel, melyek a hatékonyabb működést segítik elő.
Winelovers borok az olvasás mellé