Ősszel is érdemes lesz Etyekre menni

Borászportál
2015. október 13., 12:19


Az Őszi Etyeki Piknik már lezajlott, de nincsen vége a programoknak a Gasztrosétányon. Az ősz második felében és az adventi időszakban is várnak az újhegyi nyitott pincék. Ízelítőnek itt van az október végi hosszú hétvégén az Élményszüret, vagy november 14-én a Márton-napi Libadalom. Érdemes már most feljegyezni a dátumokat a naptárba.
 
Ősszel is érdemes lesz Etyekre menni
Hangulatkép az Őszi Etyeki Piknikről (Forrás: Facebook.com/EtyekiPiknik)
Az etyeki Gasztrosétányt elsősorban az évszakonként jelentkező tematikus Piknik rendezvényekről ismeri a közönség. (Január 23-án következik a Téli Etyeki Piknik) Az egyre több visszajáró vendég azonban tudja, hogy a rendezvényeken kívül eső időszakokban is zajlik ott az élet: a Gasztrosétány családi vállalkozói közül egyre többen tartanak rendszeresen nyitva, illetve szerveznek közösen is nyitott pince napokat. Sokan látogatnak ezen alkalmakkor Budapest szőlőskertjébe, akik bort, pezsgőt, mustot, sonkát, sajtot, esetleg házi süteményt vagy szörpöt szeretnének kóstolni.
Az októberi ünnepi hétvégén, október 23-25-én Élményszüret várja a látogatókat. Márton-nap környékén, november 14-én a Libadalom keretein belül folytatják a tavaly elindított hagyományt, a szőlős libafuttatást.
 
Az Élményszüret részletes programját ide kattintva tudod megtekinteni.
Winelovers borok az olvasás mellé