Saját borát is beveti a kampányban Doland Trump

Borászportál.hu - Zacsek Ágnes
2016. április 05., 07:14


Fazekas Sándor a magyar, Donald Trump a virginiai borokra esküszik. Az USA elnökjelölt-aspiránsa egy floridai sajtótájékoztatón sokat beszélt a saját borairól is.
Saját borát is beveti a kampányban Doland Trump
Donald Trump (Fotó: Vox.com)
Míg Fazekas Sándor sosem felejti el megemlíteni, hogy a magyar borok a világ élvonalában vannak, Trump szerint ez a virginiai borokra igaz. Mint fogalmazott, azok méltón felveszik a versenyt a világ bármely borával szemben. Szerinte ezért támogatni is kell azokat.
 
Az elnökjelölt-jelölt a sajtótájékoztatóján nem beszélt sokat a helyi vállalkozásokról, mégsem hagyta ki saját, virginiai pincészetét – írja a Decanter.
 
Ez a legnagyobb borászat a keleti parton – mondta Trump, aki azt is kiemelte, hogy a cég 100%-ban a saját tulajdonban van, és nem terheli semmilyen hitel vagy tartozás.
Trump elmondta, a birtok azelőtt John Kluge tulajdona volt, aki már sajnos nem él, de felépítette minden idők egyik legnagyobb birtokát. A 809 hektáros terület Charlottesvillben található és az üzletember-íróból lett elnökjelölt-aspiráns nagyon büszke rá.
 
A virginiai borok valóban egyre elismertebbek. Trump pincészete egyébként magában foglal egy szállodát és egy borkóstoló termet is. A birtok vörös és fehér borokat egyaránt készít, chardonnay, sauvignon blanc, sémillon és viognier, valamint merlot, cabernet franc, petite verdot, cabernet sauvignon és malbec fajtákkal dolgozik.