Továbbra sincs magyar Master of Wine

Borászportál
2014. szeptember 08., 11:27


A Master Of Wine Intézet kihirdette, kik azok, akik - csatlakozva a világ mindössze 313 másik borszakértőjéhez - ezentúl Master of Wine-nak nevezhetik magukat. A címnek vannak magyar aspiránsai is, de sajnos ezúttal sem gratulálhatunk egy honfitársunknak sem.
Továbbra sincs magyar Master of Wine
 
A világon - azokkal együtt, akik most újonnan szerezték meg a címet - 319 Master of Wine él, összesen 24 olyan nemzet van, amelynek fiai és lányai közül valaki megszerezte ezt a fokozatot.
A legendásan nehezen teljesíthető Institute of Masters of Wine-ban a bukási arány nagyjából 90% körüli.
A jelölteknek minimum két éves képzésen kell részt venniük. Rengeteg házi feladattal, önképző modulokkal, szemináriumokkal, konzultációkkal.
 
A képzést négy esszé megírásával lehet lezárni, de akkor is hátra van még a gyakorlat, amely három, egyenként 12 bort felsorakoztató vakteszt, ahol nagyjából mindent meg kell tudni mondani a borokról. És persze egy 10 ezer szavas szakdolgozatot is le kell adni.
Az Institute of Masters of Wine ma kihirdette azoknak a nevét, akiknek sikerült minden követelményt teljesíteni. Natasha Hughes (Nagy Britannia), Robin Kick (USA), Anne Krebiehl (Németország), Rob MacCulloch (Nagy Britannia), Nicholas Paris (USA), és Louise Sydbeck (Svédország) az új Master of Wine-ok.
Az intézménynek információink szerint jelenleg négy magyar hallgatója van. Legközelebb talán közülük is sikerül valakinek!
(A címlapkép innen van.)
Winelovers borok az olvasás mellé