A „Celebrating Prince” turné Veszprémbe érkezik

Borászportál
2017. június 02., 10:03


Prince legnagyobb slágereit játsszák a sztár zenészei az idei VeszprémFesten. A The New Power Generation július 15-én lép fel a Veszprém Arénában, a „Celebrating Prince” turné keretében. 
A „Celebrating Prince” turné Veszprémbe érkezik
A legendás művésszel, Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation (NPG) az egyik legsikeresebb kísérő banda a világon. Prince halála után, a 2016. októberi minnesotai „Official Prince Tribute Concert” sikerére való tekintettel elhatározták, hogy újra összeállnak és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal tisztelegnek a zenei géniusz előtt.
 
Az NPG 1990 és 2013 között volt Prince zenekara, de 2015-ben is együtt dolgoztak a sztárral, amikor néhány tag újra összeállt, hogy megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

Bár a „Welcome to the New Power Generation” kifejezés már Prince 1988-as Lovesexy albuma nyitószámában is elhangzik, zenekari névként először az 1990-es „Graffiti Bridge” című filmben használták, a „New Power Generation” című dal pedig hallható a film kísérő albumán.  Az NPG létrehozásával Prince olyan új zenei irányra váltott, amely számos kritikust óriási lelkesedésre késztetett, maga Prince pedig szuperlatívuszokban beszélt zenészeiről: 1991 elején kijelentette, hogy a csapat immár érdemes „Prince legjobb zenekarának címére”.
 

A banda jelenlegi felállása megegyezik az eredeti NPG-vel, kivéve a dobos Michael Blandot, valamint az énekes-billentyűs Rosie Gainest. A dobokat így most Kirk Johnson vette át, aki az eredeti NPG tagja volt ütős és táncos minőségben, Rosie helyét pedig – már 1992-es távozása óta - Morris Hayes tölti be. Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűse is volt – így ő volt a leghosszabb ideig tagja az együttesnek.

Az NPG többi tagja változatlan az eredeti felállás óta: Sonny (basszusgitár), Mike Scott (gitár), Tommy Barbarella (billentyűs), Tony Mosley (vokál, gitár, tánc) és Damon Dickson (háttérvokál, tánc) alkotják. Az együtteshez vendégművészként csatlakoznak az énekesek Price zenei köreiből, vagy az NPG egykori tagjai közül. Veszprémbe Kip Blackshire és André Cymone énekesekkel lépnek színpadra.
 
A csapat a londoni Hyde Park, a holland Noth Sea Jazz és a Lisszaboni Super Bock Super Rock fesztivál után érkezik Veszprémbe, hogy a Prince-szel játszott összes nagy slágerüket meghallgathassuk: Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You, Sexy MF, Diamonds & Pearls, Get Off, Cream, Purple Rain stb.
 
Bővebb információ és jegyvásárlás ITT.  
Winelovers borok az olvasás mellé