Világbajnok lett a villányi Jammertal Borbirtok vörösbora


2021. július 07., 09:39


Mindeddig példátlan sikert ért el egy magyar vörösbor a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyén.
Világbajnok lett a villányi Jammertal Borbirtok vörösbora
Concours Mondial de Bruxelles 2021-et idén Luxemburgban rendezték meg. Ezen a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában mintegy hét és félezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta, amely elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat. 
 
A világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat!
 
Az idei versenyen 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de ezen a megmérettetésen a világ legjobb vörösbora magyar lett!
 
Minden évben más helyszín ad otthont a borok tesztelésének. A június 17-27. között megtartott borversenyen 300 zsűritag 9 napon keresztül értékelt közel 10 000 beérkezett tételt. A verseny zsűrijébe szigorúan olyan neves bírákat választanak, akik globális szinten elismertek, ők értékelik a világ minden tájáról beküldött borokat. A Concours Mondial de Bruxelles elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. 
 
A luxemburgi borversenyről a Jammertal borbirtok két további díjat hozott el: a Cassiopeia MCS*Achird 2016 tétel Nagyarany, a Cassiopeia Franc 2015 pedig Arany érmet nyert.
 
A Jammertal Borbirtok 85 hektáron gazdálkodik, évi 550-600 ezer palackot forgalmaz. Főborásza Kövesdi Zsófia, szőlészeti vezetője Nagy Zsolt. A Jammertal Borbirtok egy családi holding, amely több szőlészeti és borászati céget fog össze Villányban.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé