Zene, este is reggelivel

(X)
2015. június 01., 06:35


A 12. VeszprémFest ha lehet, még az eddigieknél is szerteágazóbb zenei élménnyel várja a látogatókat, ráadásul új, tematikus helyszíneket is kínálva.
Zene, este is reggelivel
Emeli Sandé
A Nagyszínpad július 15-én nyit este – egy reggelivel. A műsoron a Supertramp egykori énekese, dalszerzője, Roger Hodgson, aki „Breakfast in America” turnéjával az együttes Crime of the Century albuma megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli. Másnap garantált a forró hangulat a Szentháromság téren, a fellépő neve ellenére: a Kool & the Gang igazi nagyágyú – amerikai disco, jazz, R&B, soul, funk, 45 év elteltével is elementális erővel. A folytatásban Dee Dee Bridgewater jazzénekesnő és vele Irvin Mayfield trombitás, illetve az általa alapított New Orleans Jazz Orchestra. Végül 18-án a Veszprém Arénában hallhatjuk először Magyarországon Emeli Sandé világhírű brit R&B és soul énekesnőt, akinek Our Version of Events című lemeze 2012-ben az Egyesült Királyság legsikeresebb debütáló albuma lett.
És akkor a már említett új helyszínek egyike, a FestGarden, ahol három estén át szól majd a jazz. Akik erről gondoskodnak: Mike Stern, generációjának egyik legelismertebb elektromos gitárosa Didier Lockwooddal, az egyedi hangzású hegedűművésszel, Jack DeJohnette dobos Made in Chicago projektjével, illetve a Zöld-foki-szigetekről származó Carmen Souza énekesnő Theo Pascal basszista- nagybőgőssel. 
 
S ha már reggelivel kezdtük, azzal is fejezzük be. Nyugodtan kijelenthető: őrület vár majd két estén át a FestPresszó közönségére, ahol is a klub a svéd hip hopot swinggel ötvöző Movits! hangzásával telik meg, majd a retroelektró vibrálását jazzes vokállal elegyítő román Moonlight Breakfast csillapíthatja a különleges ízlésűek zenei étvágyát.
Winelovers borok az olvasás mellé