Budapestre érkeztek a világ borszakértői, Közép-Kelet-Európa legjobb borait keresik ezen a hétvégén


2023. július 07., 10:17


840 nevezett borral elindult a második Winelovers Wine Awards. Kövesd az instragram oldalon az eseményeket!
Budapestre érkeztek a világ borszakértői, Közép-Kelet-Európa legjobb borait keresik ezen a hétvégén
Csaknem 70 szakmabeli, egytől egyig borszakértők, köztük a világ legelismertebb szaktekintélyei, Master of Wine-ok, egy Master Sommelier, sommelier bajnokok és edzett borkereskedők töltik hétvégéjüket Budapesten, csak azért, hogy Közép-Kelet-Európa legjobb borait megtalálják. A július 7-9. között jól szereplő italok és készítőik itt valódi kitörési pontot találhatnak, köszönhetően a borversenyek legújabb generációját képviselő Winelovers Wine Awardsnak.
 
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációját képviseli, céljaival és tevékenységével túlmutat a hagyományos borversenyeken. Azért jött létre, hogy a kelet-közép-európai régió borainak valódi kiugrási lehetőséget adjon, az érmek jelentette marketingértéket kereskedelmi eredményekké konvertálja. „Mindannyian tudjuk, hogy a terméket előállítani és piacra dobni kevés. A piacok telítettek, miközben a borfogyasztás folyamatosan és jelentősen csökken világszerte – mondja Tábor István, a verseny alapító-tulajdonosa. – Azon bortermelők, akik a Winelovers Wine Awardsra beneveznek, ott eredményeket érnek el, és egyértelművé teszik, hogy aktívan és hatékonyan dolgoznak a nemzetközi sikereikért.”
 
Idén 256 borászat küldte be a borát a másodszor megrendezésre kerülő versenyre. Összesen 840 tétellel neveztek a pincészetek, ezzel 11 ország és 38 borrégió képviseli magát a megmérettetésen.
 
A kóstolás és bírálat megkezdése előtt Bálint László, a zsűri elnöke ismertette a verseny menetét, majd bemutatta a zsűritagokat, amelyek között ott van Dr. Caroline Gilby Master of Wine, Essi Avellan Master of Wine és Sebastian Giraldo Makovej többszörös sommelier bajnok.
 
Hangulatképek és videók elérhetőek az az esemény instagram oldalán vagy a Winelovers Wine Awards facebook oldalon.
 
Budapestre érkeztek a világ borszakértői, Közép-Kelet-Európa legjobb borait keresik ezen a hétvégén
 
Winelovers borok az olvasás mellé