Orosz vodka, magyar pálesz, feszt a várban

Németh Richárd
2011. augusztus 24., 21:55


A legnemesebb pálinkák, ételkülönlegességek, pazar kolbászkínálat, valamint vérpezsdítő zene várja a látogatókat a Budai Várban október 6-9 között, ahová idén Oroszországot és nemzeti italát, a vodkát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.

Orosz vodka, magyar pálesz, feszt a várban
 
Az ötödik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont, ahol a tavalyi, teltházas rendezvény után a szervezők kétszer akkora területen várják a látogatókat. Az Oroszlános udvarral kibővült helyszínen a vendégek kényelmes körülmények között, saját asztalnál élvezhetik majd az ízeket és a muzsikát. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A tavaly debütáló vendégpárlat tematikát folytatva idén az oroszok nemzeti itala kap nagyobb szerepet. Az orosz „negyedben” megtudhatjuk az igazi vodka készítésének titkát, és számos eredeti orosz vodkát és tradicionális orosz nemzeti ételt is megkóstolhatunk.
Orosz vodka, magyar pálesz, feszt a várban
Az idei év újdonságaként a vendégek asztalt is foglalhatnak az Oroszlános udvarban, ahol pálinkakülönlegességek és ízletes fogások kerülnek terítékre. A közel ezer férőhelyes fedett helyszínen az igényeknek megfelelően kisebb baráti társaságok, és nagyobb céges találkozók is helyet kaphatnak, valamint előzetesen többféle menüsorból választhatnak.
 
 
Orosz vodka, magyar pálesz, feszt a várban
A tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon bevezetett elektronikus fizetési mód továbbra is leegyszerűsíti, meggyorsítja és kényelmesebbé teszi a fizetést a fesztiválon. Akik már rendelkeznek aktivált pálinkafesztiválos kártyával, azt akár már a fesztivál előtt is feltölthetik, sőt egy alkalommal ingyenesen látogathatják a rendezvényt.
 
 
Orosz vodka, magyar pálesz, feszt a várban
A szervezők ezúttal is szeretnék felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka - és kolbászkülönlegességeket.
Winelovers borok az olvasás mellé