A borversenyek jelentősége a bormárka szempontjából


2023. szeptember 04., 13:06


Felhívás borászok számára online kérdőív kitöltésére. 
 A borversenyek jelentősége a bormárka szempontjából
A borversenyeken elért eredmények nagy jelentőséggel bírnak a borászok számára, sok esetben befolyásolják ugyanis a fogyasztói választásokat. Kereskedelmi és marketing szempontból megkérdőjelezhetetlen a szerepük. Egy érmet szerzett bor könnyebben kerül a figyelem középpontjába, hitelességet, minőséget mutat. Emellett a termelő szakmai visszajelzést kap a borokról, amellyel összehasonlíthatja saját termékét a konkurencia kínálatával. 
 
A hazai borászatok számára is kiemelt fontosságú, hogy naprakész, hiteles információik legyenek a borversenyeken való részvétel előnyeiről, az eredmények marketing szempontú lehetőségeiről. Egy ilyen irányú felmérésben kéri most a segítségüket Tábor István, a Winelovers Wine Awards borverseny igazgatója, aki jelenleg az Osztrák Borakadémia és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója.
 
Az online kérdőív kitöltése csak néhány percet vesz igénybe, és a kitöltők között 10 db 3 tételes ingyenes nevezést sorsolnak ki a Winelovers Wine Awards 2024-re. 
 
 
A kérdések angol nyelvűek, de a legtöbb helyen zárt kérdések vannak, a nyitott kérdésekre pedig magyar nyelven is megadható a válasz, az eredmények feldolgozását ez nem befolyásolja.