A VinItaly a leglátogatottabb bor-szakvásár

Borászportál
2013. április 11., 15:55


Olaszország - Összesen 148 000 borszakmabeli és borkedvelő utazott el Veronába, a VinItaly 2013 elnevezésű borkiállításra; az olasz rendezvény ezzel megerősítette első pozícióját a nemzetközi szakvásárok látogatottsági listáján. A négy napos program több mint 20 ország 4200 kiállítóját vonultatta fel.
A VinItaly a leglátogatottabb bor-szakvásár
 
A VinItaly a leglátogatottabb bor-szakvásár
További képek az idei VinItalyról ide kattintva érhetők el
„Az idei VinItaly-ra 148 000-en látogattak el, melyből 53 000 volt a külföldi vendég. A kiállítás így 6%-os növekedést ért el, mellyel egyértelműen vezetjük a nemzetközi szakvásárok kiállítói rangsorát” – nyilatkozta a rendezvényt záró sajtótájékoztatón Ettore Riello, a Veronafiere elnöke.
 
„A nemzetközi részvétel 10%-al több volt, mint 2012-ben” – tette hozzá Giovanni Mantovani, a Veronafiere vezérigazgatója. „A látogatók mára nemcsak a hagyományos piacok termékeit keresik, hanem olyan feltörekvő országokra is nyitottá váltak, mint például Kína és Oroszország.”
A rendezvény a szak-újságírói szakmát is alaposan megmozgatta; idén 47 ország delegált összesen 2643 zsurnalisztát, amely szintén növekedésnek könyvelhető el.
A VinItaly 2014-ben az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fog fektetni a bio borok bemutatására, kóstoltatására, megvásárlásuk ösztönzésére, így a FederBio szervezettel közösen rendezi majd meg a VinItalyBio elnevezésű szekciót, a tervek szerint április 6-a és 9-e között - tudta meg lapunk a szervezőktől.
Winelovers borok az olvasás mellé