Borkoli és jégolvasztás hétvégére?

Ribáry Manuéla
2017. február 09., 16:29


Kicsit hosszúra sikeredik az idei tél és már lelkesen várjuk a napsütést, de addig is ajánlunk nektek jó néhány menő programot, ahol a lelketekben hipp-hopp ki fog sütni a nap.
Borkoli és jégolvasztás hétvégére?
Csütörtök

Ha érdekel, hogy mi a jellemző tulajdonsága egy merlot-nak vagy éppen a feketeleánykának, illetve ha szeretnéd tudni, hogy mi a különbség egy cabernet sauvignon vagy cabernet franc között, akkor ma este a Borhálóban meglepetésekkel teli, játékos vakkóstolóra invitál a Borháló, ahol az egyéni érzések mellett nagy hangsúlyt kap az összjáték is!

Tudnivalók: ITT

Péntek

Itt a farsangi időszak, így épp itt az ideje, hogy kipróbáld magadat egy igazi borbíró szerepkörében. A Mendei Borháló törekvése, hogy vásárlóik beleszólhassanak kínálatunk alakításába, ezért új borászok megjelenésekor borversenyt hirdetnek, ahol te lehetsz a borbíró. Ezen alkalmakkor a legtöbb pontszámokat elért borok kerülnek be a kínálatba, a legjobb bort pedig a hónap boraként hirdetik meg. No tudod már, hogy mit veszel fel?

Kiss Attila borai közül kell majd választani, aki 2013-ban elnyerte Magyarország legjobb újbora címet kékfrankos rosé borával, majd 2015-ben az országos olaszrizling teszten a 2014-es Csakazértis olaszrizlingjével bekerült a top 10-es listába. Legutóbb a  „Művelt Alkoholista „istenítette a 2015-ös Hárslevelűjét.
 
Minden infó: ITT
 

Szombat
 
És igen, igen itt a hétvége! Egy szuperséges programot ajánlunk nektek, csodás kilátással a Balatonra. Kint hideg, csillogó jég, reméljük, hogy havas szőlőtőkék, bent ropogó tűz, isteni zene, jó borok, cserépkályhának dőlés és fűszeres harapnivalók. Naplemente után tábortűz!
 
Baby, it's cold outside!
 
Bakelitről szól a zene, a rezsónál pedig Nagy Sanyi hódítja meg a konyhát.
  • Jégolvasztó soul
  • kandallós jazz
  • lassúzós zenék a tűz pattogáshoz ez mind-mind rátok vár a Homola Borterszon.
 
És persze a jobbnál jobb borok! Újborok, 2015-ös Homola Kékfrankos és Sáfránykert Olaszrizling, valamint Paloznak Olaszrizling a legjobb dűlőkből. 
 
Infók: ITT

Borkoli és jégolvasztás hétvégére?
 
Tanulj, tinó!
 
“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)
 
A Borkoliban jövő héten is az ország legjobb tanáraitól, borászaitól tanulhatsz. Február 15-én a kezdőkre és a haladókra is gondoltak. Mindkét tanfolyamon az előadások elsődlegesen az új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeretre összpontosítanak. A haladó kurzus alapvető elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot ad azoknak, akik hivatásszerűen foglalkoznak borok és szeszesitalok értékelésével és értékesítésével, vagy egyszerűen jól tájékozottak szeretnének lenni a borok világában.
 
Valentin-nap
 
Lehet szeretni vagy nem szeretni, de abban talán kiegyezhetünk, hogyha van egy kedvesünk, akire szeretettel gondolunk, akkor biztosan jól esne neki, ha ezen a napon is gondolnánk rá és meglepnénk egy remek kis élménnyel. Nagy duzzogva talán még el is fogja fogadni.
 
Február 14-én este elmehettek egy borkóstolóra a Borháló Körút-ba, ahol gyertyafény, romantika, bor és mámor vár rátok, Kissattila borbirodalmának megismerésével. Ha pedig isteni étkeket is ennétek, akkor irány Émile, ahol borvacsorával egybekötött borkóstolóval várnak benneteket. Vigyázat ez, csak az igazán romantikus lelkeknek való és a vacsora mellé egy négy darabos szívecske macaront is ajándékoznak a pároknak. Én szóltam!
 
S végül, ha együtt tanulnátok, mint a romantikus francia filmekben, akkor gyertek a Borkollégiumba és ismerjétek meg a Nagygombos üde friss rozéit, a Mátra finom savait a mádi Király dűlő nagytekintélyű furmintjaival, Barta Károly tolmácsolásában.
 
Február havi programjainkról itt olvashattok bővebben.

Hajrá!