Demeter Endre távozik az [origo]-tól

Borászportál - Mandiner
2012. március 22., 08:12


Felmondás - Nem hosszabbított szerződést az [origo] a mádi újságíró-borásszal. Demeter Endrét a Postr néven futó blogfelület beindítása miatt hívta vissza a hírportál, de ezentúl nem tart igényt a munkájára. Demeter, aki egyben a Borbandi bloggere is, mostantól angol nyelven, a Postr-ről leválva, saját platformon folytatja a borszakírást.
Demeter Endre távozik az [origo]-tól
 
Pár napja végleg távozott az [origo] Demeter Endre, szőlész-borász, újságíró, blogger, akit egy korábbi távozása után a Postr blogfelület beindítása miatt hívtak vissza a portálhoz. A politikus Demeter Ervin fia a Mandinernek elmondta, távozásának oka az, hogy most lejáró szerződését nem hosszabbították meg.
 

„Bortermelőként működöm és dolgozom, egy kis faluban élek, földet művelek, itt nem olyan az információáramlás, mint amilyenre egy újságírónak szüksége van” – számolt be a blogger. A Borbandi szerzője azt is elárulta, az eddig az [origo] felületén működő blogját saját honlapra, a borbandi.hu-ra költözteti. „Magyarország szűk piacának nincs szüksége egy hatvanhetedik borblogra” – mondta, majd közölte, angol nyelvre vált és a néhány milliós nemzetközi piac felé veszi az irányt. Demeter hozzátette: továbbra is lesznek majd magyar nyelvű posztok „az iszapbirkózást nem teregetjük ki”. A külföldi tartalmakról ugyanakkor azt közölte, azok az országimázs szempontjából is fontos szerepet játszanak.
Demeter beszámolt róla, ötletével az [origo]-t is megkereste, de a céget az idegennyelvű tartalom nem érdekelte, „érthető módon, hiszen az a magyar piacra termel” - írja a Mandiner.
Winelovers borok az olvasás mellé