Egy exkluzív esemény a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival


2022. szeptember 08., 09:59


8 érv, hogy idén Te is ott legyél a Winelovers 100 Nagykóstolón!
Egy exkluzív esemény a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival
A Winelovers borverseny nemzetközi színtérre lépett, a szeptemberi Winelovers 100 Nagykóstoló pedig a hazai legszebb eredmények összefoglalóját adja a résztvevőknek. Ez az esemény a wineloverek számára már olyan, mint a karácsony: egyik évben sem maradhat el, ez az ünnep az életük részévé vált. Ők már tudják, mi várja őket, és valószínűleg ott lapul a zsebükben az elővételi jegy szeptember 17-re. Ha új érdeklődő vagy, neked szól ez a cikk, ebben elmondjuk, miért csatlakozz az év meghatározó boros eseményéhez.
 
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
Időpont: 2022.09.17. szombat 14:00-22:00
 
1. A Winelovers Wine Awards borversenyen a nevezett magyar borok nemzetközi kontextusba kerültek, hiszen olyan világszinten elismert szaktekintélyek kóstolták és bírálták őket (a nevezett külföldi tételekkel együtt) mint Essi Avellan MW, Rose Murray Brown MW, Elizabeth Gabay MW, Lenka Sedlackova MW, Czinki Tamás, egyetlen Master Sommelier-énk. A teljes zsűriről itt olvashatsz.  A zsűri magas szakmai színvonalú munkája garantálja, hogy valóban a legjobbak legjobbjai lesznek kóstolhatók a rendezvényen. A Winelovers 100 Nagykóstolón a TOP 100 hazai bor kivétel nélkül jelen lesz.
 
2. Az elővételi jeggyel megkóstolhatod akár az összes bort, amely a 100 legjobb magyar bor közé bekerült. Itt a nagy lehetőség, hogy nagyobb befektetés nélkül ismerj meg olyan tételeket, amilyenekről eddig csak álmodtál! Itt megveheted szeptember 16-ig az elővételi jegyedet.
 
3. A TOP 100-as lista borai mellett, amelyben többnyire száraz fehér-, és vörösborok, valamint természetes édes borok szerepelnek, felvonul a további 54 kategóriagyőztes bor is, így a könnyedebb illatos fehérborok, a rozé-, és a pezsgők kedvelői sem maradnak majd szomjasak.
A jegyed árához ajándékba kapsz egy Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazint 1.990 Ft értékben, hogy otthon is feleleveníthesd a bor élményeidet. Ez a magazin a 100-as listán és a TOP 20-as listákon felül további boros témájú cikkeket, interjúkat, borászportrékat is tartalmaz.
 
Egy exkluzív esemény a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival
 
4. A rendezvényen személyesen találkozhatsz borászokkal vagy azok képviselőivel. A résztvevő pincészetek listáját már felfedtük a nagyközönség előtt, itt nézheted meg őket.
 
5. Nemcsak kóstolhatsz, hanem a boros tudásodat is elmélyítheted, hiszen ingyenes pop-up előadások várnak, ezeket folyamatosan frissítjük.
 
6. Az este folyamán tombola sorsoláson is részt vehetsz. Szerintünk a tombola nyeremények közül a 2 főre a Costes Downtown étterembe szóló degusztációs menü vacsorája a csúcs, 100 000 Ft értékben - borsorral természetesen -, de a szintén ugyanilyen értékű VOLVO élményvezetés sem utolsó. Emellett természetesen lesznek webshop és borkollégium utalványok, valamint ha szerencséd van, aszúkkal, pezsgőkkel, nagy vörösborokkal térhetsz haza. A tombolával akár a teljes jegyed árát visszanyerheted! Nézd meg a tombola nyereményeket itt!
 
7. A normál belépőre csoportos kedvezményt adunk 6 fő felett 6%, 8 fő felett 8% és 10 fő felett 10% kedvezményt! Megéri barátokkal, munkatársakkal jönni, és megbeszélni a kóstolt tételeket.
 
Egy exkluzív esemény a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival
 
8. Ha még ennél is többre vágysz, akkor különböző VIP jegyeink közül is válogathatsz. Ezek a VIP-loungeba való belépést biztosítják, ill. egyéb ajándékokkal, extra külföldi tételek kóstolásával járnak, amelyek listája megtalálható a weboldalon a pontos tételek megnevezésével.
 
Szerintünk, bánni fogod, ha kihagyod ezt a kóstolót, de ha valamiért muszáj távol lenned, olvasd el, miért rendeld elő a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor című magazint. Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor előrendelése itt.
 
Hogyan választották ki idén a nyertes borokat?
A zsűri tagjai minden tételt vakon kóstoltak és a nemzetközileg elfogadott 100 pontos skálán, szabadszavas borleírással kiegészítve a megadott érzékszervi bírálati és minőségi szempontok alapján értékelték a borokat. Többek között azt is vizsgálták, hogy egy adott bor mennyire nevezhető tipikusnak a szőlőfajta, a származás és a stílus tekintetében, a kategóriájában mennyire közelít az “origóhoz”. Bálint László DipWSET, a Winelovers Wine Awards 2022 borverseny elnöke szerint nagyon jót tett a borverseny struktúrájának, hogy minden borstílusnak nemzetközi szintű szaktekintély felelőse volt. A pontok ezáltal a helyükre kerültek, nemzetközi szinten is megállják a helyüket.
Az 555 érmet szerzett pincészet közül a szeptemberi 17-i nagykóstolón és a Winelovers 100 magazinban a 100 legjobb hazai tétel kerül a középpontba.
 
További információk
A Winelovers 100 magazin honlapja: https://winelovers100.hu/magazin/
A Winelovers Wine Awards borverseny honlapja: https://wineloverswineawards.com/
Winelovers Facebook közösség: https://www.facebook.com/winelovers.hu

Winelovers borok az olvasás mellé