Lepd meg magad egy Winelovers Grand belépővel!


2022. december 29., 20:13


2023. április 1-jén ismét a borok kerülnek a középpontba a Corinthia Budapest impozáns termeiben. Kiemelt mesterkurzusok várnak!
Lepd meg magad egy Winelovers Grand belépővel!
A Winelovers Grandon kezdő- és haladó borfogyasztóként is megtalálod a számításod, és biztosan több tudással mész majd haza, mint amennyivel érkeztél.

Az edukációt ugyanis az idei évben is a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy boros tudásod számottevően fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy minél több ismerettel gazdagodj, hogy “értő” borfogyasztóvá válj. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningen is részt vehetsz.
 
Az ingyenes borkóstolási tréningek mellett további 4 kiemelt mesterkurzust is szerveznek, amelyeken olyan, “haladóbb” témákban adnak elő - többek között a Borkollégium elismert oktatói -, mint Crémant, Rioja, Metodo Classico - Olasz pezsgők tradicionális eljárással és Cabernet Franc of the World. Már a címek is sokat sejtetőek, hát még a borok, amelyek ezeken a mesterkurzusokon elérhetővé válhatnak számodra!
 
A Crémant a Champagne-nyal azonos módon készülő, de a Champagne régión kívül eső területekről származó pezsgők csoportja. Franciaországban 8 apellációja létezik, de a szomszédos Luxemburgban is megtalálható. A mesterkurzuson mindegyikre mutat példát Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke. A kóstolt tételek között megismerheted a Crémant de Luxembourg, Crémant d'Alsace, Crémant de Bourgogne, Crémant du Jura, Crémant de Savoie, Crémant de Die, Crémant de Limoux, Crémant de Bordeaux és Crémant de Loire egy-egy tipikus tételét.
 
Rioja Spanyolország legismertebb borvidéke, amely 1991-ben elsőként kapta meg a kiemelt DOCa besorolást. Legjellemzőbb szőlőfajtája a tempranillo, ill. a garnacha, ezen kívül megtalálható a graciano, a mazuelo és néhány bordeaux-i fajta is. A fehér szőlőfajták közül elsősorban a viura (macabeo) emelhető ki. Kielmayer Kristian, DipWSET, a Borkollégium oktatója a borvidék tipikus borait mutatja majd be, a tételek között reserva és gran reserva is szerepel majd.
 
Az olasz metodo classico elnevezés a tradicionális champagne-i pezsgőkészítésre (méthode traditionnelle) utal, ahol a palackon belül megy végbe a második erjesztés. Szerte a világon a francia Champagne borvidékén kialakított módszer szerint megszülető pezsgők élvezik a legmagasabb presztízst és árat is. Mindez a munkaigényes, összetett és hosszúra nyúló készítési folyamatnak és az így létrehozható magas minőségnek köszönhető. A Grand mesterkurzuson a módszer gyönyörű olasz példáival találkozhatsz.
 
A cabernet franc 8 különböző országból származó tételeit Czinki Tamás Master Sommelier hozza majd el nekünk. A fajta szép struktúrájú, fűszeres, akár 10-15 évig is eltartható borokat ad, házasításokban a kerekséget hozza. Gyümölcsös és fiatalon is jól fogyasztható. Régiónként különböző fajtaborokat ad: a kaliforniai pirospaprika, az eperdzsem de a bőrös ízjegyek is előjöhetnek belőle. A fajta hazánkban igazi otthonra lelt.
 
Lepd meg magad egy Winelovers Grand belépővel!
 
A Winelovers Grand az év első borfesztiválja hazai és nemzetközi borok óriási kínálatával. A minden évben a Corinthia Hotel Budapest impozáns termeiben megrendezett eseményen több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további nemzetközi márkák legalább 100 féle bora is kóstolható. Emellett prémium párlatok és kézműves sör standok is várják a vendégeket. Továbbá a szervezők idén is 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítése céljából szintén 200 kedvezményes jegyet biztosítanak.
 A teljesárú jegyek mellé további kiegészítő jegyek is elérhetőek már a honlapon. JEGYRENDELÉS
Nincs olyan kóstoló, ahol ennél többet lehetne tanulni a borokról. Óriási borkínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás - ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.
 
Winelovers borok az olvasás mellé