Három hivatalos bora is van a brazíliai focivébének

Borászportál
2014. június 11., 23:15


Csütörtökön kezdődik a 2014-es labdarúgó világbajnokság. A Dél-amerikai viadal hivatalos borai természetesen a brazil borvidékekről származnak. Három is van belőlük.
Három hivatalos bora is van a brazíliai focivébének
 
Három hivatalos bora is van a brazíliai focivébének
Lidio Carraro Borászat a világbajnokság tiszteletére készített három féle bort, amelyek immár a FIFA hivatalos borai lettek a vébé idejére.
A Lidio Carraro Borászat csak 1998-ban alakult, de a tulajdonos család már négy generáció óta szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkozik.
 
A vébére készített borok neve Faces, a fehér változatot a pincészet honlapja szerint a brazilok vidámsága ihlette, és a brazil borvidékek három legreprezentatívabb szőlőjéből készítették el.
A Faces vörös változatát természetesen a foci ihlette: 11 szőlőfajta borának a házasításából készült el, utalva ezzel a labdarúgócsapatok 11 játékosára, ahol minden embernek fontos szerepe van, de együtt tudják a legnagyobbat alkotni.
Nem maradhatott el természetesen a rozé változat sem, amelyről azt mondják, hogy természetesen egyszerű, mint a brazilok, és kifejezi az élet örömét.
A borok 10 euró/palack áron vásárolhatóak meg.
Winelovers borok az olvasás mellé