Így harcolj borral az influenza ellen!

Borászportál
2015. február 05., 21:17


Egész Európában tombol az influenza. Magyarországon háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten. Nézzük, hogyan vívhatjuk a vírus ellen az ilyenkor szokásos harcot borral!
Így harcolj borral az influenza ellen!
A múlt héten már 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal – ismerteti az ÁNTSZ adatait az Index. A jelentés szerint valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű megbetegedés, a legtöbb beteg Tolna, Fejér, Pest, valamint Bács-Kiskun megyében volt.
 
Forralt borral a betegségek ellen
 
Kedves Tolna, Fejér, Pest, és Bács-Kiskun megyeiek, és a többiek! A forró italporok előtt érdemes lehet kipróbálni a nagy dózisú C-vitamin – forralt bor kombót! 
 
Népi bölcsességekből igen sok van ebben a témában. Abban nagyjából egybehangzóak, hogy a forralt bort lefekvés előtt érdemes fogyasztani, és nagyon fontos, hogy az tényleg nagyon meleg legyen, beindítva ezzel a méregtelenítést elősegítő izzadást. Ez utóbbihoz a szokásos fűszereken kívül – szegfűszeg, fahéj, narancs – tegyünk chilit is a borhoz, így eredményesebben izzaszt majd meg a főzet!
 
Máskor is érdemes, nem csak forralva!
 
A minőségi bor forralás nélkül is rendelkezik számos kedvező tulajdonsággal. Emésztést serkentő, vizelethajtó hatása, valamint ásványi só tartalma régóta ismert.
A vizelethajó hatás a káliumnak köszönhető, de az ital vasat és kalciumot is tartalmaz – áll a Szegedma.hu cikkében. A bórtartalom a szervezet kalciumvesztését fékezi. A bor vitaminjai, a C-vitamin, a tiamin, a riboflavin, a niacin is kedvező hatással vannak testünkre.
 
A borban ezeken kívül megtalálhatóak a P-vitamin faktoroknak elnevezett anyagok, amelyek elősegítik a C-vitamin hatásának kifejtését. Ilyen, influenzától sújtott időszakban pedig mindenre szüksége van a szervezetnek, ami segít a C-vitamin hasznosításában. Egészségünkre!
Winelovers borok az olvasás mellé