Így néz ki a világ első okos borosüvege

Borászportál
2016. március 31., 06:29


Okos borosüveget mutatott be egy startup cég. A Kuvéé névre hallgató készülék frissen tartja a bort, wifi kapcsolattal van ellátva és még ötleteket is ad étel párosításokra. Az első körben 1000 darab készül belőle.
Így néz ki a világ első okos borosüvege
Amint láthatjuk, a világ egyes borrégiói robbanásszerűen fejlődnek és növekednek, viszont fontos figyelemmel kísérni a fogyasztók szokásainak és preferenciáinak változását is. Egyes borászatok  merészebbek és bátrabban nyitnak az innovatív találmányok felé, hogy elkápráztassák a bor szerelmeseit. Így jött létre a Kuvée névre hallgató készülék, ami Bonny Donn, Schug, B.R. Cohn és Pine Ridge bor válogatásának kiegészítője. 
 
Külsőre talán extrémebb boros üvegnek tűnhet, ami viszont megkülönbözteti a hagyományos palackoktól, az a wifi. A készülék megálmodói szerint, a palack képes a bor felbontását követő 30 napig frissen tartani a benne lévő folyadékot, ugyanis az üveg tetején lévő szelep megakadályozza, hogy oxigén kerüljön a palackba. Az egész oldalán található egy kis képernyő is, ami lehetővé teszi a gazdájának, hogy további borokat rendeljen, illetve böngésszen az adott italhoz leginkább illő ételek között.
A Kuvée létrejötte egy világszínvonalú csapatnak köszönhető, ami mérnökökből és vállalkozókból áll össze. Az egész találmány célja az volt, hogy egy új módját mutassa be a borkóstolásnak, hogy a borszeretők otthon, kényelemben ihassák meg borukat, és egy élményben részesüljenek ezáltal – mondta el a Thedrinksbusiness.com-nak Eric Payer. 
 
A rendszer megbízhatóságáról néhány profi sommelier is beszámolt. Húsz különböző borral teszteltem a Kuvéét-t és az eredmény lélegzetelállító. Hetekig,  akár egy hónapig tárolva is megőrizte a bor frissességét és konzisztens minőségét - mondta R. Michael Meagher, aki reméljük nem csak fizetett marketingarcként nyilatkozott a találmányról.
 
Winelovers borok az olvasás mellé