Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Borászportál
2016. november 04., 20:52


Itt a november, jön a Márton nap, és tele vagyunk jobbnál-jobb újboros, gasztronómiai programokkal, amelyekkel kiválóan melegíthetünk az adventi rendezvényekre. Íme tíz kihagyhatatlan!
Íme a 10 legjobb boros program novemberre
1. Mitiszol Fesztivál
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre
 
Ez épp kevéssé Márton napi rendezvény, sokkal inkább a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica szervezte fesztivál, ahol kizárólag tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyagokból készülő, szintetikus adalékok nélküli termékeket ismerhetnek meg a fogyasztók. Az óriási borválasztékon túl (30 kárpát-medencei és 10 külföldi pincészet több mint 120 bora) a résztvevők söröket, pálinkákat, gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is kóstolhatnak!

Hol? Milenáris
Mikor? november 12.
Infó: mitiszol.hu
 
2. Libadalom a Gasztrosétányon
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre
 
Az etyekiek ugyancsak november 12-én, szombaton, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várják az érdeklődőket a Gasztrosétányon. Az ínyencségek mellett persze izgalmas programokkal is készülnek a helyiek. 11.00 órakor kezdődik a már hagyományossá vált és nem véletlenül népszerű Libafuttatás, amelynek elég csak a „versenykiírásába” beleolvasni, hogy az ember rögtön kedvet kapjon a hajtáshoz: „Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen!”

Hol? Etyek, Gasztrosétány
Mikor? november 12.
Infó: facebook.com/gasztrosetany
 
3. Soproni Sütemény- és Tortafesztivál
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

November első vasárnapján az édesszájú érdeklődőket várják a Szieszta Hotelben. Idén a „nagy magyar mesék a ’60-as évektől napjainkig” mottó jegyében zajlik a kreatív verseny, amelyen külön kategóriákban indulnak az amatőr és a cukrász végzettségű tortakészítők. A közönségbemutatókon ellesheted a cukorvirág-készítés és a mézeskalács-díszítés fortélyait is, valamint különleges lekvárokat, szörpöket, mézeket vásárolhatsz.

Hol? Hotel Szieszta
Mikor? november 6.
Infó: facebook.com/fesztivalsopron
 
4. Bordói November Nagykóstoló
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Egy kóstoló, amely első sorban a klasszikus bordeaux-i szőlőfajtákról, a cabernet sauvignonról, a cabernet francról, valamint a merlotról szól. A számos kiállító borászat és a fantasztikus borok mellett finom falaton és két izgalmas mesterkurzus is várja a vendégeket: 100% Franc 100% Villány, Gere Zsolttal és Ipacs Szabó Istvánnal, valamint a Top 100 Bor Magazin bemutatja: 2016 legjobb blendjei, Fiáth Attilával.

Hol? Corinthia Budapest
Mikor? november 26.
Infó: bordoinovember.hu
5. Márton Napi Borfesztivál a Gellértben
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre
 
Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Márton napi Borfesztiválja, hiszen 2016-ban Szent Márton-emlékévet ünneplünk. Ennek apropóján A Gellért VI. Márton napi Borfesztiválja a gasztronómia és művészetek számos szentjét megidézi: az újbor bírája, a szőlősgazdák védőszentje, azaz Szent Márton és a gasztronómia védőszentjei lesznek a névadói a programsorozatnak.

Hol? Danubius Hotel Gellért
Mikor? november 10-13.
Infó: borfesztivalgellert.hu
 
6. Márton napi programok Villányban
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Villány legjobb nevű pincészetei természetesen idén sem hagyják ki az ínycsiklandó libás ételeket és az újborok bemutatását kísérő bulit, borvacsorát:
 
  • Márton-napi újbor szentelő a Polgár Bortrezorban, november 5.
  • Mártonnapi Libanapok Günzer Tamás Pincészeténél, november 12-19.
  • Szent Márton Napi Újbor Ünnep a Bock Pincében, november 11-12.
 
Hol: Villány
Mikor? november 5-19.
Infó: boraszportal.hu/bornaptar

7. Újborfesztivál és Libator a Szentendrei Skanzenben
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Márton napját Kisfarsang idején ünnepeljük. De mi az a Kisfarsang? Szeptember 29. és november 25. között, Mihály naptól Katalin napig tartjuk számon. Ez az őszi báli szezon, amikor minden a vidámságról, az ünneplésről, a mulatozásról, a szerelemről, és ez utóbbiból adódóan a lakodalmakról szól. A skanzen kétnapos fesztiválján felelevenítik az őszi lánykérések hagyományát, a látogatók maguk is részesei lehetnek a vidám szerepjátéknak. És a finom borokról és ételekről akkor még nem is szóltunk…

Hol? Szentendrei Skanzen
Mikor? november 12-13.
Infó: skanzen.hu
 
8. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Kóstold meg Magyarország legjobb újborait és kiváló kézműves sajtjait! Idén már tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre az Újbor és Sajt Fesztivál a Városligeti Vajdahunyadvár Magyar Mezőgazdasági Múzeumában.

Hol? Vajdahunyadvár Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Mikor? november 26-27.
Infó: ujboressajtfesztival.hu
 
9. Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Hangulatos fesztivál Csongrádban, amelynek középpontjában a kiváló pálinkák és a frissen készülő, illatos tepertő lesz. Neked melyik lesz a kedvenc pálinkád?
 
Hol? Mórahalom
Mikor? november 26.

10. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren
 
Íme a 10 legjobb boros program novemberre

Budapest egyedülálló adventi hangulata a Vörösmarty téren! Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékek, ünnepi műsorok várnak november 11. és január 1. között, Európa egyik legszebb vásárán.

Hol? Vörösmarty tér
Mikor? november 11-január 1.
Infó: adventbudapest.hu