Már a Mátrai borvidéknek is van wellness szállodája

Borászportál - MTI
2013. október 14., 13:15


Turzimus - A mátraházi Lifestyle Hotel Mátra megkapta a Hotelstars Union minősítő rendszerének "wellness szálloda" besorolását, az elsők között Magyarországon. A védjegyet Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára szerdán adta át a szálloda vezetőinek Mátraházán.
Már a Mátrai borvidéknek is van wellness szállodája
 
Horváth Viktória elmondta: a magyarországi szállodák 34 százaléka rendelkezik minősítéssel, a vendégszámot nézve pedig közel 58 százalék. A vendégéjszakák esetében 55,7, a bruttó árbevételnél pedig közel 59 százalékos ez az arány.
Kitért arra is, hogy a minőséget és a versenyképességet tartják fontosnak a 2014-2020-as költségvetési ciklusban is a források tervezésénél.
A Hotelstars Uniont 2009 végén alapította hét nemzeti szállodaszövetség, köztük a magyar. 2010-től mintegy 18 ezer szálloda kategorizálását végezték el, azonos alapelvek alapján.
A Quaestor csoporthoz tartozó Lifestyle Hotel Mátra 2011 októberében nyílt meg, 114 szobával rendelkezik.
Tapodi Attila szállodaigazgató az MTI-nek elmondta: az első évben már 50 százalékos telítettségi mutatót ért el a hotel, az idén pedig 55-56 százalékos mutatóra számítanak.
Tavaly már megszerezték a Hotelstars Union négycsillagos superior besorolását, emellett elnyerték a Fitbalance "Az év szállodája 2012" díját.
 
Winelovers borok az olvasás mellé