Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!

Winelovers
2024. február 26., 17:35


Bármi közöd is legyen a borhoz, a Winelovers rendezvényeken megtalálod, amit keresel! Kedvenc kóstolódra az év minden időszakában megvásárolhatod a belépőjegyedet.
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
A Winelovers a magyar borok egyik legnagyobb népszerűsítője, egy közösség, amely összeköti a borszerető embereket. Különböző tematikájú borkóstolóin mindig megtalálhatod a kedvedre való szórakozási lehetőséget.
 
1. Indul a borszezon: Winelovers Grand
Április 6. Corinthia Budapest 
 
Kisebb-nagyobb rendezvények előfordulnak ugyan előtte, de a borszezon igazi elindítója a Winelovers Grand Nagykóstoló. A profi lebonyolítás, az impozáns helyszín, az óriási választék, valamint a szakmai előadások és mesterkurzusok évről évre a borszerető közönség nagy tömegét mozgatják meg.
 
A Winelovers Grand a hazai borstílusok elképesztően széles spektrumát vonultatja fel, de a VIP-, és csúcsbor termekben nemzetközi borok megismerésére is van lehetőség. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). Az ingyenes pop up kurzusokon a Borkollégium szakavatott előadói oktatnak, extra bortételek bemutatása mellett. 
 
A szervezők a Jövő Borfogyasztója szuper kedvezményes jegyet is létrehozták azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel.
 
Bár a Winelovers Grand a nyüzsgésről szól, és a termekben igazi fesztiválhangulat uralkodik, a szervezők gondoltak azokra is, akik elvonulnának: a VIP Lounge-ban és a csúcsbor teremben a nyugodt, elmélyültebb borkóstolásra is van lehetőség. Ha pedig valamiért nem kenyered a bor, vagy más területre kalandoznál, a Grandon sörkülönlegességek és párlatok is várnak.
 
Kinek szól? Mindenkinek, aki imádja a fesztiválhangulatot, az elegáns helyszíneket, aki rajong a magyar borokért, és aki nem akar lemaradni az újdonságokról. Továbbá azoknak, akik kezdő borfogyasztók (Jövő Borfogyasztója), azoknak, akik már profik (Mesterkurzusok), és azoknak, akik nem is igazán borosak (sör-, és párlatkóstolók), egyszóval mindenkinek.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
 
Winelovers Grand:
 
 • 150+ magyar kiállító
 • 700+ magyar tétel
 • 100+ hazai csúcsbor és nemzetközi bor
 • mesterkurzusok a Borkollégium oktatóinak vezetésével
 • pop-up előadások magyar borokkal, prémium párlatokkal és sörökkel
 • Jövő Borfogyasztója
 • VIP exkluzív különterem
 
Időpont: 2024. április 06. (11.00-22.00)
Helyszín: Corinthia Budapest 
   
  
2. Hazai borokkal kezdődik a nyár az InterContinental Budapest teraszán!
Június 13. InterContinental Budapest – Corso Étterem és terasz
 
A Winelovers Summer OPENING Party exkluzív helyszínen, az InterContinental Budapest teraszán várja a vendégeket. A Corso igazi belvárosi találkozási pont: üzleti és önfeledt baráti beszélgetéseknek ad teret a mindennapokban. A nyüzsgő városi forgatagban lévő pazar környezethez a legjobb hazai borokat hozza el a Winelovers!
 
A belépőjegy korlátlan kóstolásra ad lehetőséget a bemutatkozó 15-20 borászat tételeiből, és emellé jön még a festői háttér: a Duna-parti sétány és Budapest lehengerlő látképe. 
 
VIP jegy választása esetén a korlátlan borkóstolás és ülőhely biztosítás mellett az ARZ Libanoni Étterem külön helyiségében fogyaszthatsz el egy három fogásos libanoni vacsorát, valamint különleges, csak a Winelovers webshop standnál szereplő bor- és pezsgő tételeket is megismerhetsz. 
 
Kinek szól? Azoknak, akik egy fárasztó nap után munkatársaikkal, barátaikkal vagy párjukkal egy kis lazulásra vágynak, és ezt kiváló hazai borok társaságában szeretnék megtenni egy különleges belvárosi helyszínen.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
 
Winelovers Summer OPENING Party:
 
 • 20+ hazai borászat
 • trendi, belvárosi helyszín
 • pop-up előadások
 • VIP vacsora
 
Időpont: 2024. június 13. (18:00-22:00)
Helyszín: InterContinental Budapest – Corso Étterem és terasz
 
   
3. Találkozás a borszakma krémjével: Winelovers X - Experts, Exhibition, Exclusivity
Június 28-29. Corinthia Budapest
 
A Winelovers X a boros események új generációját képviseli. A Winelovers Wine Awards borverseny keretében megrendezésre kerülő kísérő program egy exkluzív kóstolási lehetőség nemzetközi és hazai szaktekintélyekkel, kereskedőkkel, borbár- és étterem tulajdonosokkal. Egy olyan kivételes alkalom, amikor a szakma legnagyobb neveivel találkozhatsz, és ahol akár egy Master of Wine-nal is szóba elegyedhetsz két pohár bor között. A rendezvényen a kiállító borászatok standjainál való kóstolás mellett a versenyre nevezett közép-kelet-európai országok által beküldött tételekkel is megismerkedhetsz.
 
Ha ennél közelebbi ismeretségre vágysz, a szervezők egy exkluzív Gálavacsorát is meghirdettek a borverseny zsűritagjaival, meghívott nemzetközi kereskedőkkel és borászokkal. Emellett minden évben a szakma legnagyobb nevei tartanak mesterkurzusokat különböző témákban, ezeket óriási érdeklődés övezi mind a borvilág képviselői, mind pedig a mélyebb ismeretekkel rendelkező borfogyasztók körében.
 
Kinek szól? Involváltabb borfogyasztók és minden szakmabeli számára óriási lehetőség a kapcsolatépítésre, a mélyebb ismeretszerzésre.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
 
Winelovers X:
 
 • Exkluzív kóstolási lehetőség a borvilág nemzetközi és hazai szereplőivel
 • Nemzetközi borok válogatás a versenyre nevezett tételekből
 • Gálavacsora
 • Mesterkurzusok boros szaktekintélyek vezetésével
 
Winelovers X
Időpont: 2024. június 29. (15:00-21:00) (szombat)
Helyszín: Corinthia Budapest, Bálterem
 
Winelovers X mesterkurzusok
Időpont: 2024. június 28-29. (péntek és szombat)
Helyszín: Corinthia Budapest, Bálterem balkon
 
Gálavacsora
Időpont: 2024. június 29. (21.00-01.00) (SZOMBAT)
Helyszín: Corinthia Budapest, Brasserie
 
   
4. Borok és naplemente a Dunán: Winelovers River Night
Július 25. Budapest Hajó / Vigadó tér
 
A Winelovers River Night Budapest legkülönlegesebb rendezvényhajója, korlátlan borkóstolóval és extra hosszú menetidővel. A Vigadó térről induló kétszintes hajó évről évre rekordgyorsasággal telik meg, és tengernyi válogatott hazai borral a fedélzeten indul útjára. A vendégek pedig kedvenc italukkal a pohárban a vízről csodálhatják meg Budapest csodálatos esti fényeit.
 
Kinek szól? Azoknak, akik imádják a vizet, a hajózást, a naplementés beszélgetéseket, a finom hazai borokat, a kellemes és könnyed találkozásokat.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
 
Winelovers River Night:
 
 • 2 teljes óra hajózás a Dunán
 • 10-12 pincészet, 50 bor korlátlan kóstolója
 • VIP 3 fogásból svédasztalos vacsoramenü
 • Tombola értékes nyereményekkel
 
Időpont: 2024. július 25. (18:00-22:00)
Helyszín: Budapest Hajó / Vigadó tér
 
 
 
5. Fókuszban a 100 legjobb magyar bor: Winelovers 100 Nagykóstoló
Szeptember 14. Corinthia Budapest
 
A hazai borok és borászok nagy ünnepe minden év szeptemberében, a Winelovers 100 magazin megjelenése utáni hétvégén kerül megrendezésre. A borszerető közönség a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen legszebb eredményeket elért magyar pincészetekkel ismerkedhet meg, és akár az összes nyertes bort végig kóstolhatja egyetlen belépő áráért. 
 
A Winelovers Top 100-as listája nem csak a borszakma számára egy remek visszajelzés a jelenlegi borpiaci kínálat minőségét illetően, hanem kiváló iránymutatás az érdeklődő, minőségi borfogyasztásra nyitott fogyasztóknak is.
 
Kinek szól? Akit érdekel, hogy nemzetközi szemmel nézve hol tart a magyar bor, aki kíváncsi a régi és új borászatok eredményeire, és aki hiteles iránytűt szeretne a borválasztáshoz.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
 
Winelovers 100 Nagykóstoló:
 
 • 100+ kiállító
 • 100 toplistás és további 77 bor a Winelovers 100 magazinból
 • További 200 tétel a díjnyertes borászatoktól
 • Ingyenes Pop-Up előadások
 • Exkluzív VIP különterem
 • Értékes tombola nyeremények
 
Időpont: 2024. szeptember 14. (14:00-22:00)
Helyszín: Corinthia Budapest
 
 
 
6. Vörösek mindenekfelett: Bordói November Nagykóstoló
November 30. Corinthia Budapest
 
Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók kedvenceinek számítanak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborok és cuvée-k. Ezek a fő bordói fajták alapvetően meghatározzák a Bordói November Nagykóstolót, a magyar borfogyasztók nagy örömére. Az eseményre általában Villányból, Szekszárdról és Egerből érkeznek a legtöbben, de mindig vannak soproni, balatoni és pannonhalmi és más borvidékekről származó vörösborok is a kínálatban. 
 
A csúcsbor teremben felár ellenében minden évben van lehetőség kiemelkedő tételek elmélyült kóstolására, de ha csendesebb körülmények között kóstolnál, a VIP jegyek valamelyike is tökéletes lesz számodra. Választhatsz  a Standard, a Prémium vagy az ALL-IN VIP jegyek közül, amelyek mindegyike plusz tételek kóstolását, ajándék bort, és egyéb extrákat tartalmaz. A tombola vásárlási lehetőség,  ahogy a legtöbb Wineloevers rendezvénynek, a Bordói Novembernek is elmaradhatatlan része. 
 
Kinek szól? Azoknak, akik - trendek ide vagy oda - a vörösborokra esküsznek, és szeretnék feltérképezni, hol tartanak a magyar házasítások a világ etalonjának számító bordói cuvée-k sorában.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!

Bordói November:
 
 • Több mint 60 borászat és 150 bor
 • Csúcsbor terem hazai csúcstételekkel
 • Ingyenes előadások a Pop-up Schoolban
 • VIP exkluzív különterem
 • Tombola értékes nyereményekkel
 
Időpont: 2024. november 30. (14:00-22:00)
Helyszín: Corinthia Budapest
 
   
7. A borvilág két csúcsterméke: Pezsgő és Aszú
December 27. InterContinental Budapest
 
A Winelovers a 2024-es év végét egy igazán exkluzív kóstolóval koronázza meg. Az ünnepi hangulathoz pedig mi más járulna hozzá leginkább, mint a karácsony és a szilveszter sztárja, a pezsgő és az aszú!
 
A tradicionális pezsgő és a tokaji aszú klasszikusan az ünnepekhez kötődő italok. Az ünnepek közül is elsősorban a karácsonyi ajándékozáshoz és a szilveszteri programokhoz kapcsolódnak. A hagyományos eljárással készülő pezsgőt és a tokaji aszút is a hosszú érlelhetőség, a komoly minőségi elvárások és ebből fakadóan a magas ár is jellemzi. 
 
2024 december 27-én Budapest egyik legkülönlegesebb szállodájában több mint 100 tétellel koccinthatsz, a Champagne & Prémium Aszú különteremben pedig térítés ellenében neves nemzetközi és hazai márkák tételeit érheted el.
 
Kinek szól? Aki a világ legexkluzívabb italát, a pezsgőt és hazánk évszázadok óta elismert csúcstermékét, a Tokaji Aszút kívánja közelebbről megismerni.
 
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
 
Időpont: 2024. december 27. (17:00-23:00)
Helyszín: InterContinental Budapest
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé