Megszületett a borkultúra igazi otthona

Borászportál
2017. január 01., 20:20


2016-ban új helyszínre, egy teljesen felújított helyre költözött, és azóta az újabbnál újabb típusú kurzusok elindításával sem áll le! Most már biztos, hogy a borkultúra a megújult Borkollégiumban talált otthonra.
Megszületett a borkultúra igazi otthona
Már kiírta tavaszi félévének kurzusait hazánk első akkreditált, és ma is vezető státuszú boriskolája, a Borkollégium. Az iskola, mióta 2016 augusztusában a vadiúj tantermeibe költözött Budáról a Podmaniczky utcába, folyamatosan újabb és újabb típusú kurzusokat indít, méghozzá soha eddig nem látott népszerűséggel. Erről maga az ügyvezető-tulajdonos Tábor István számolt be a Vinoporton "Új helyen a borfogyasztás a társadalomban" című cikkében.
 
Az új épületben az év utolsó heteiben elkészült a bortrezor, megérkeztek a borhűtők, szóval valószínűleg már tényleg csak legfeljebb a képek hiányoznak a falakról. Na meg a borok az asztalokról - nézzük, mi mindent tartogat a Borkollégium a 2017-es tanév első félévére!
 
Maradnak a WSET típusú tanfolyamok
 
Megszületett a borkultúra igazi otthona
 
A kedvenceink ezek a tematikus képzések:
 • Borról komolyan: képzés indulhat azoknak, akik már a felsőfokot is kipipálták, de a külföldi diplomakurzus mégiscsak túlzásnak érzik
 • Borgasztronómia: 2016-ban indult először, a neve egyértelműen elárulja, hogy miről szól. De hogy milyen? Röviden: ez az egyik kedvencünk! Hosszabban itt olvashattok róla
 • Bormarketing és értékesítés tanfolyam: szintén 2016-ban debütált, és újságírónk rögtön ki is próbálta! Hamarosan olvashatjátok beszámolónkat!
 
Megint lesznek színes mesterkurzusok
Egyelőre sok kurzusnak csak az idpontja van meg, de témák és a borsorok még nincsenek feltöltve az iskola honlapjára. Lássuk, jelenleg miből választhatunk:
 • Szekszárdi nagy vörösök - 2017. január 17. 
 • Gizella Pince - 2017. január 31.
 • Tokaj Y generáció - 2017. február 28. 
 • Zsirai (Villány, Somló, Tokaj) - 2017. május 9. 
 • Champagne - 2017. június 20.
 
Amire még számíthatunk:
 • A Borkollégiumtól megtudtuk, hogy a tavaszi félévben is lesz Kávékurzus - amely nekünk nagyon bejött - hamarosan ennek időpontja is kiderült.
 • Valószínűleg indul Buborék Világ tanfolyam, azaz pezsgőkurzus is.
 • Szintén számíthatunk az előző félévben bevezetett 8 részes kóstolósorozat epizódjaira, méghozzá friss borsorokkal! A könnyű fehérboroktól a vidám rozékon át a legjobb vörösökig és édes borokig, pezsgőkig a nyolc legfontosabb és legsikeresebb borstílust mutatja be nyolc kóstolón a Borkollégium - írtuk korábban összefoglaló cikkünkben.
 • És egy szuper újdonságra azok is készülhetnek, akik a párlatok iránt érdeklődnek, most először ugyanis Párlatkurzussal is készül az iskola!
 • Sőt, a gasztró felé is nyit az iskola. Kísérleti jelleggel sajt-, sör-, és csokitanfolyamok is indulnak majd!
 
A különböző kurzusokat természetesen ezt követően is a már ismert és elismert oktatók tartják majd, úgy mint Dr. Mészáros Gabriella, országunk elsőszámú nemzetközi borakadémikusa, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, vagy például Fiáth Attila, aki az eddigi legesélyesebb magyar a Master of Wine cím megszerzésére. Kell még bizonygatnunk, hogy ez a legjobb hely a borkultúrával való ismerkedésre?
 
Az iskola egyes programjait a mi Bornaptárunkban is megtalálod, de persze böngészheted őket a Borkollégium honlapján is.
Érdemes követni a suli Facebook-oldalát is.
Winelovers borok az olvasás mellé