Mikulásnapi Pincejárás Mecseknádasdon

Fendrik Zsóka
2014. november 18., 12:55


Közeleg a december és ezzel együtt az ünnepek. A hónap elején, Mikulás napja a gyermekekről szól, de Mecseknádasdon a felnőttekre is gondolnak, egy egész napos programmal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Többek között a Wekler Pincénél is készülnek decemberre, tudtuk meg ifj. Wekler Jánostól.
Mikulásnapi Pincejárás Mecseknádasdon
 
Mikulásnapi Pincejárás Mecseknádasdon
A Wekler Pince
Hogyan képzeljük el a Mikulásnapi Pincejárást? Milyen programokkal várjátok a vendégeket?
Ez egy egész napos program nálunk. A régi pincesoron nyitva lesznek a termelők és a látogatóknak lehetőségük lesz kóstolni. Nem csak a boraikkal, hanem egyéb házi készítésű falatokkal is készülnek a helyiek. A Mecseki Borrend Borlovag avatása után zenés programokkal és vacsorával kínáljuk a nap végén a megfáradt vendégeket.
A pincészetünk összeállított három bor-csoki csomagot Karácsony alkalmából. Ezzel is megkönnyítve az ajándékok beszerzését.
A Mecseki Borlovagrend Egyesület összefogásában édesapád sokat segít, és rajtad is erős kötődést érzek a szülőfölded iránt.
Mi svábok vagyunk, és a második világháború után elvesztettük az összes területünket, de édesapámnak sikerült a kilencvenes évek végén visszaszerezni a földeket és újra felépíteni az őseink családi hagyatékát. Én Németországban tanultam, nem vagyok vérbeli borász, de beletanultam. Tovább képeztem magam Villányban és tudom, kihez forduljak, ha problémám akad.
 
Mit szeretsz legjobban a borászatban?
A technológiát és a változatosságot. Azt, hogy választhatunk a borkészítési módok között. A jó alapanyag nálunk adott, mert nagyobb területen gazdálkodunk, mint az erjesztő kapacitásunk. Így van lehetőségünk válogatni a szőlőben és a nagy borok esetében osztott szürettel szedjük le a termést. A klasszikus tételeinknél reduktív elkészítési módot alkalmazunk, míg a prémium és extra kategóriák esetében a hordók méretével játszunk aszerint, hogy ászok vagy barrique illene a borhoz. Különleges helyen vagyunk, amit a szőlő minősége is megmutat.
Mikulásnapi Pincejárás Mecseknádasdon
ifj. Wekler János
Melyik borodra, boraidra vagy a legbüszkébb?
Ha igazán szív közelit kell említenem - válaszolja János - nem kis dolog volt tavaly a 2008-as Extra Merlot és a 2008-as Cabernet franc két aranyérme Franciaországban, a nemzetközi Bordeaux-i borversenyen. Valamint idén az angolszász borkedvelők fókuszában álló Decanter Wine Award ezüstje, amelyet egy különleges, 2009-es jégborunkkal érdemeltünk ki. Most ezekre a borainkra vagyok a legbüszkébb.
Mikulásnapi Pincejárás Mecseknádasdon
A Wekler Pince szőlőültetvényei
Számotokra ez a legszebb hely, mert otthon vagytok, de mitől kivételes, mi az, ami visszahívja az embereket?
Mecseknádasd a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén található, ahol jól működik a növény-, állat- és vízvédelem egyaránt. A környező erdőkbe még a gépkocsi bejárás is korlátozott, ezért is tiszta a levegő. Sokan járnak ide túrázni, biciklizni, horgászni és vadászni. Itt egy percre sem lehet unatkozni, járva az erdőt, a természetet mindenki feltöltődik és kikapcsolódik. Mi azok közé a szerencsések közé tartozunk, akik nap, mint nap ebben a csodálatos környezetben lehetünk, itt Mecseknádasdon.
Bővebb információ a Prémium-Vino Kft termékeiről, szolgáltatásairól a weklerpince.hu internetes oldalon talál.
Mikulásnapi Pincejárás Mecseknádasdon
Winelovers borok az olvasás mellé