Egy fénysugár a prosecco múltjában
A prosecco múltjának szerves része egy különleges művelés mód, amelyet ma már kevesen ismernek és használnak. A régió egyik vezető borászata azonban ragaszkodik ehhez a rendszerhez, és a minőség kulcsának tekinti.
Az ember életében vannak olyan meghatározó élmények, amelyeket utána sokáig emleget. Minden bizonnyal ezek közé tartozik a csütörtöki Gere Attila Kopar vetikális kóstoló, nem csak a borok kiválósága, hanem készítői személyisége és a villányi környezet miatt is.
Az Araz Étterem márciusi BorDuett vacsoráján két meghatározó, vörösboros pincészet tételeihez komponálta meg az ételeket Barka Áron Chef de Cuisine és csapata. A fogások mellé állított borpárok izgalmakat tartogattak, sőt az évjáratokkal is játszadozhattunk egy kicsit.
Izgatott versenyzők, a hazai gasztronómia krémje, nemzetközi szakemberek, tudásra éhes fiatal szakácsok, jókedvű szurkolók, egyedi tányérok, fantasztikus hangulat és egy megismételhetetlen élmény. Pár szóval ez jellemezte a február 18-án megrendezett Bocuse d’Or szakácsverseny magyar döntőjét.
A cím alapján elsőre a Tokaji borvidék jut eszébe minden hazai borkedvelőnek, de a világban számos régiót vágnak ketté országhatárok. Nemrég a Slow Wine újságírója szólalt fel két borvidék ügyében, hogy miért ne lehetnének Európa első nemzetközi apellációi.
A Magyar Borok Bálján derül fény, hogy ki kapja az idei évben a Gál Tibor Emlékdíjat, amely fontos elismerést jelenthet egy fiatal borász számára. Ennek kapcsán beszélgettünk ifjabb Gál Tiborral, aki arról is mesélt, hogyan látja Eger jövőjét.