Minden napra egy aszú: Árpád-hegy Pince

Borászportál
2017. március 21., 08:05


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Árpád-hegy Pince
Árpád-hegy Pince 6 puttonyos aszú 2013
 
Termőhely: Mád, Király és Veresek dűlő
Szőlőfajták: az alapbor 100% hárslevelű, az aszúszemek pedig 100% furmint
Érlelés: 20 hónap ,második töltésű 220 literes fa hordóban
Maradék cukortartalom: 200 g/l
 
Minden napra egy aszú: Árpád-hegy Pince
 
A borról:
Színe aranysárga. Illatában a hárslevelű alapborból adódóan ,mézes jegyek mutatkoznak,pici barack, egy kis narancshéjjal fűszerezve. Kóstolva friss gyümölcsösség érezhető , a körte,sárgabarack jegyeivel valamint egy pici vaníliával. Magas cukortartalom mellett a savak kereken és hosszan tartják a bort. A korty végén citrusos lecsengés,igazi nagy potenciállal rendelkező aszú. 
 
A pincészetről:
Kiváló dűlőportfólióval rendelkező család birtok, amely sokáig csak édes borokat készített, de nem lépett a nyilvánosság elé. Változást a második generáció, Eszter és Ádám bekapcsolódása hozott, akik már – főállásuk mellett – a birtokra alapozzák jövőjüket. Munkájuknak köszönhetően megújult a borok stílusa, tiszták, egyensúlyosak, gyümölcsösek lettek. A kezdet remekül sikerült. Olyan minőségű borokkal, olyan kedvező áron, mint Varkolyék pincéjében, csak elvétve találkozhatunk.
Winelovers borok az olvasás mellé