Minden napra egy aszú: Porgányi Aszú 5 puttonyos 2014

Borászportál
2018. március 21., 08:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Porgányi Aszú 5 puttonyos 2014
Porgányi Aszú 5 puttonyos 2014
 
Első illatozásra érezhetjük a trópusi gyümölcsök, aszalt szentjános kenyér, barack és egzotikus virágok varázslatos kombinációját. Ízében az aszú szemek és botritisztől jól megszokott körte,barack, füge, enyhe naracshéj mutatkozik. A tölgyfahordós érleléstől (3 éven át) kapta vajasságát és érett ízérzetét. Testes, édes, élvezetes, nagy potenciállal rendelkező bor.

Fajtaösszetétel: 70% furmint, 30% hárslevelű
 
Cukortartalom: 130,3 g/l, savtartalom: 5,96 g/l, alkoholtartalom: 11 %
 
 
Porgányi Pincészet
 
A pincészetet Dr. Porgányi Gyula kertészmérnök alapította, gazdagítva ezzel is Tokaj hegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Családi pincészetük 19 ha saját szőlőterülettel rendelkezik.
 
"Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek, szamorodnik, aszúborok, eszenciák készítése és érlelése, valamint reduktív minőségi borok készítése, készre kezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag."

Feldolgozó üzemük Sárazsadányban található, ahol a reduktív borainkat is tárolják. Pincéik a Világörökség részét képező Sátoraljaújhelyi Ungvár pincesoron találhatóak - melyekben lehetőség van 15 főig borkóstolásra is. Vállalnak kihelyezett borkóstolókat baráti társaságoknak, cégeknek és éttermeknek.

Termesztett szőlőfajtáik:
  • furmint 60%
  • hárslevelű 15%
  • sárgamuskotály 15%
  • zéta 5%
  • kövérszőlő 5%
Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.