Minden napra jut buborék: Katona Virgonc

Borászportál
2017. május 21., 12:22


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Katona Virgonc

Katona Virgonc (gyöngyözőbor, 2016)

 
A borról:
Friss, ropogós, virgonc fehérbor a Balaton déli partjáról! Frissítő, citrusos, sok-sok virággal, hűvös gyümölcsös ízekkel, kis fanyarsággal. Finom savak, illatok, kellemes buborékosság. Igazi nyári ital, sauvigon blanc és semillon házasságából. Érdemes kipróbálni könnyű sajtok, friss saláták, grill húsok és könnyű, fanyarabb desszertek mellé is! Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12,5%, 0 gramm/liter, 6,3 gramm/liter.
A pincészetről:
A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Pincészetük jelenleg közel 50 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli oldalán, a Balatonboglári borvidéken. A szőlőt boglári pincészetükben dolgozzák fel és érlelik palackozásig, valamint kierjedt boraik egy részét budafoki pincénkbe szállítják további kezelésre, érlelésre. Itt történik palackozás és ezután az értékesítés is. Fehérboraikat reduktív körülmények között acéltartályokban tárolják palackozásig, emellett készülnek borok 225 literes barrique es 500 literes ászokhordókban is. Vörösboraikat is hasonló módon érlelik, ezután kerülnek csak palackba. Borászatuk munkájában szerves szerepet tölt be a második generáció, a család fiatalabb tagjai új színt visznek a vállalkozás életébe, ahol a technológia jól összefér a hagyományokkal. Boraik a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket, a tavaszi friss erőt és a termékeny földet rejtik palackba. Az eredmény: tiszta, gyümölcs ízű, zamatos borok, finom savtartalommal.
Winelovers borok az olvasás mellé