Minden napra jut buborék: Bárdos Mátrai Tramini Gyöngyözőbor

Borászportál
2017. május 24., 17:21


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Bárdos Mátrai Tramini Gyöngyözőbor

Bárdos Mátrai Tramini gyöngyözőbor (2016)

 
A borról:
Friss, gyümölcs illatában az édes fűszeres és muskotályos illatjegyek találkoznak. Ízében a lekerekedett finom savak, optimális cukortartalom és a játékos buborékok teszik kellemesen fogyaszthatóvá. Hideg előételekhez ajánlják fogyasztani, természetesen 8 C°-on. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12%, 15,1 gramm/liter, 6,2 gramm/liter.
 
A pincészetről:
A Bárdos és Fia Pincészet 1998-tól működő családi vállalkozás. Jelenleg Nagyrédén 10,1 ha szőlőterületen gazdálkodnak. Pincészetük számos hazai és nemzetközi borversenyen szerzett díjakat az évek során. Borkészítési filozófiájuk: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű, a fogyasztók ízlésének megfelelő borok forgalmazása.
 
A Mátrai borvidéken fekete erdőtalajon művelik a szőlőket és a legelterjettebb az ernyős művelési mód. Pincészetük fiatal szőlőültetvényeken gazdálkodik keskeny sortávolsággal, így magas a hektáronkénti tőkeszám. Minden évben zöldszürettel csökkentik a tőketerhelést, ezáltal jobb a feldolgozott szőlő minősége, ami az egyik alapfeltétele a kiváló boroknak. Az eredményeikből is látható, hogy pincészetük a borvidék adottságait kihasználva az illatos fehér és roséborok készítésére helyezi a hangsúlyt. 2012-ben a fogyasztók és a kereskedők megnövekedett igényei miatt kezdtek el gyöngyözőbort készíteni.
 
Winelovers borok az olvasás mellé