Minden napra jut buborék: Pántlika Bubi

Borászportál
2017. május 22., 15:04


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Pántlika Bubi

Pántlika Bubi (gyöngyözőbor, 2016)

 
A borról:
Egyedi, félszáraz gyöngyözőbor a Balatonfüred-Csopaki borvidékről, Dörgicséről. Friss, illatos cuvée 70%-nyi sauvignon blancból és 30%-ban kései szüretelésű sárgamuskotályból. Előbbi üde savakkal, utóbbi illatos aromával és gazdag zamatokkal járul hozzá a tökéletesen egyensúlyhoz. Ételajánlat: a klasszikus halas finomságok mellett sárgadinnyével felszolgálva is a legkiválóbb aperitifet jelenti. 
A pincészetről: 
A Pántlika Pincészet a történelmi Csopak-Balatonfüred borvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól; ezt a hagyományt szeretnék ők is megőrizni és tovább vinni. Mozgatóerőjük a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. 13 fajta szőlőből, 40 hektáron készítik hagyományos és modern technológiával minőségi borokaikat, amelyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Boraik rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, és ma már a közvetlen szomszédságban elhelyezkedő Portán is várják a vendégeket, házias ízekkel, helyi alapanyagokból készült ételekkel.
Winelovers borok az olvasás mellé