Hétfőtől vasárnapig folyik a bor

Tóth Rebeka
2017. augusztus 03., 14:02


Ezen a héten nem lesz megállás – már ami a boros programokat illeti – ugyanis minden napra kijut a jóból, vagy inkább a borból. 
Hétfőtől vasárnapig folyik a bor
A borfesztiválok sorozatát folytatva Székesfehérvár és Zalakaros is várja a kikapcsolódni vágyókat. Budapesten a Pannónia Gasztrohajó egy egyedülálló borvacsorával készül az ínyencek számára, ezen felül a Palack Borbárban fantázianév mögé bújt borokat kóstolhattok. Ha pedig nem csak szórakoznátok, de kicsit tanulnátok is a borok világáról, akkor érdemes lesz jelentkeznetek a Borkollégiumhoz, hiszen a héten indul a Nemzetközi Borismereti tanfolyamuk.
 
08.07. Pannónia Borklub – IKON

A Pannónia Gasztrohajó fedélzetén újra útnak indul az exkluzív borvacsora sorozat. Első alkalommal augusztus hetedikén várják a vendégeket, amikor is egy kihagyhatatlan párosítással készülnek. Durbák Norbert, az IKON Étterem konyhafőnöke gondoskodik a felejthetetlen menüről, a vacsora mellé pedig válogatott borkülönlegességekkel érkezik ifj. Lőrincz György, a St. Andrea Pincészettől. Bővebb információ ITT
 
Hétfőtől vasárnapig folyik a bor

08.07. – 08.09. I. Fehérvári Borfesztivál

Székesfehérvár nagy újítással indítja be a hetet, ugyanis idén első alkalommal rendezik meg szabadtéri borfesztiváljukat. Neked is ott a helyed, ha ebben a melegben felfrissítenéd magad egy finom pohár borral. Bővebb információ ITT.

08.09. Borok a fantázianév mögött teszt

Minden szerdán tematikus borkóstolóval várnak Titeket a Palack Borbárban, ahol a következő alkalommal megtudhatjátok, hogy milyen történetek vagy akár marketingfogások állnak a fantázianevek mögött. Érdemes lesz részt vennetek a teszten, hiszen egy szerencsés hazavihet magával egy üveg bort. Az est folyamán kóstolhattok a Kardos, a Holdvölgy, a Pálffy, az Eszterbauer és a Vértes borászattól is. Bővebb információ ITT.
 
Hétfőtől vasárnapig folyik a bor

 
08.09. – 08.12. Borkollégium Középfok – Nemzetközi Borismeret 1.

A héten a szórakoztató programok mellett lesz lehetőség a tanulásra is. A Borkollégium középfokú óráin megtanulhatjátok, hogy mi rejlik kedvenc boraitok hátterében. A tanfolyamon megismerkedhettek a világ boraival, a legfontosabb szőlőfajtákkal, emellett a természetes édes borokkal, erősített borokkal, pezsgők és párlatok világával is. Azt, hogy ezután milyen szakértő válik belőletek a tanfolyamot követő vizsgán mutathatjátok meg. Bővebb információ ITT.

08.10. – 08.13. XX. Zalakarosi Bornapok

Idén már huszadik alakalommal élvezhetitek a Zalakarosi Bornapok színes programjait és természetesen a kiváló borait. Kortyolgassatok mesés hazai szőlőnedűket, s közben szórakozzatok a zenei programokon vagy épp a kézműves bemutatókon. Bővebb információ ITT.
Winelovers borok az olvasás mellé